We are the world
Skrivet av

Fredrik Stengarn

5 oktober
2011
5 oktober
2011

We are the world

Lugn eftermiddag på Four PR-kontoret. Vi lyssnar på ”We are the world” med artisteliten -85. Skriven av Michael Jackson och Lionel Richie, producerad av Quincy Jones. Storslaget givetvis. Projektet var ”USA for Africa” och skulle dra in pengar till de svältande barnen i Etiopien.

Det som slår en är vilken oerhörd uppslutning det var bakom den här inspelningen och vilken klassiker den blivit.

Framförallt gillar jag Bruce Springsteens karaktäristiska röst som bryter in och äger hela låten. Älskart!

Inspirationen till den här inspelningen kom givetvis från ”Do they know it’s christmas?” som spelades in året innan.

Hur som helst GRYMT bra PR för alla artister som ställde upp, givetvis. Det var ändå många stora artister med! Vi talar om Dan Aykroyd, Harry Belafonte, Lindsey Buckingham, Kim Carnes, Ray Charles, Bob Dylan, Sheila E., Bob Geldof, Daryl Hall, James Ingram, Jackie Jackson, LaToya Jackson, Marlon Jackson, Michael Jackson, Randy Jackson, Tito Jackson, Al Jarreau, Waylon Jennings, Billy Joel, Cyndi Lauper, Huey Lewis, Kenny Loggins, Bette Midler, Willie Nelson, John Oates, Jeffrey Osborne, Steve Perry, The Pointer Sisters, Lionel Richie, Smokey Robinson, Kenny Rogers, Diana Ross, Paul Simon, Bruce Springsteen, Tina Turner, Dionne Warwick och sist men absolut inte minst Stevie Wonder.

/Fredrik

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från oss och PR-världen Klicka här för att prenumerera på Pricksäkert.