Almedals-update från Johanna: Självkörande bilar och Stefan Löfven
Skrivet av

Johanna Lidman

6 juli
2016
6 juli
2016

Almedals-update från Johanna: Självkörande bilar och Stefan Löfven

Tisdag 5 juli

Ny dag och nya seminarier och mingel att besöka. Och Visby fortsätter bjuda på underbart väder. Här kommer en summering av dagen!

Fordonsindustrins framtid

Under tisdagen besökte vi en hel del bilrelaterade seminarium. Volkswagen, Audi och Volvo är några av de bilmärken som finns representerade just nu i Almedalen. Och alla talar de om samma områden; elbilar, biogasbilar och inte minst, självkörande bilar. Diskussionerna under dagen handlade bland annat om hur dessa biltillverkare ska få fler att köpa biogasbilar, hur tekniken till elbilar finns men kunskapen hos de potentiella köparna är för liten, samt hur regelverk måste skapas för att möjliggöra de självkörande bilarnas framfart. Mycket intressanta samtal.

IMG_2463

Mercedes Benz självkörande bil.

IMG_2473

Seminarium Mercedes Benz.

IMG_2484

Volvo V90.

IMG_2505

Seminarium hos naturskyddsföreningen med fokus ”Bonus Malus”. I mitten – Sten Forsberg, Chef Volkswagen personbilar.

Löfven får tala utan protester

Tisdag i Almedalen innebär detta år Socialdemokraternas dag och därmed var det dags för tal av Stefan Löfven. Polisen hade tidigare meddelat att protester skulle kunna komma att störa talet, så blev dock inte fallet. Talet kom att fokusera på EU – varför samarbetet är bra och vad EU behöver för att klara framtiden. Genom talet omnämns Sverige, upprepade gånger, som ett så kallat framgångsland – ”Internationell utbildningstopp”, ”Svenska företag slår världen med häpnad” och ”Sverige kliver in i säkerhetsrådet för att få FN på rätt köl” är några av de prestationer han lyfter fram. Talet rymde också ett försök att ta tillbaka initiativet i segregations- och integrationsfrågor. Sammanfattningsvis – ett klassiskt socialdemokratiskt tal om att göra samhället bättre med politikens möjligheter.

IMG_2543

Miriam Bryant får Visby att vibrera

Tisdagen avslutades med en fantastisk konsert med Miriam Bryant på traditionella ”Kallis”. Det var allt från mig, imorgon berättar Martin om onsdagens äventyr.

Allt gott!

/Johanna

IMG_2514

 

IMG_2525

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från oss och PR-världen Klicka här för att prenumerera på Pricksäkert.