Almedals-update från Fredrik: Lugnet efter stormen
Skrivet av

Fredrik Stengarn

10 juli
2016
10 juli
2016

Almedals-update från Fredrik: Lugnet efter stormen

Almedalsveckans sista dagar är på ett underligt sätt rätt sorgliga men sköna. De flesta har åkt hem och kvar är bara de som verkligen är hardcore-fantaster (eller de som är partisympatisörer med de partier som har tilldelats de sista dagarna).

Fredag 8 juli

På fredagen var det egentligen första dagen som kunde ägnas åt återhämtning. Fullt fart de andra dagarna lämnade utrymme för ett mindre dåligt samvete när fredagsmorgonen fick dra ut på sig. En superfrukost i Four PR-husets angenäma bakgård, för att sedan lyssna på ett seminarium arrangerat av Veidekke om möjliga trafik- och kollekivtrafikslösningar för Stockholm, bland annat talades det om BRT-lösningar som skulle kunna gå i gångar under Stockholm. En priseffektiv lösning, enligt experterna. Efter det snabb kaffe med en kille som heter Martin och som varit valarbetare i USA, en kaffepaus som utmynnade i mycket spännande och intressanta samtal om bland annat hur valarbetet fungerar i staten Illinois, USA: För att göra saken ännu mer relevant och internationell besöktes även ett seminarium om TTIP, där miljöpartisten och Europaparlamentarikern Max Andersson slog fast att han skulle rösta emot TTIP, samtidigt som moderaten och Europaparlamentarikern Christoffer Fjellner var påtagligt mer positiv till TTIP-avtalet mellan EU och USA.

 

13589096_10154020760183876_133113196_o

Den kanske största händelsen, iaf för mig, var att USA:s ambassadör i Sverige Azita Raji började följa mig på Twitter. Sånt händer i princip bara i Almedalen.

azita

Kvällen avslutades med Isabella Lövins debuttal på Almedals-scenen. Ett tal som var stabilt, men samtidigt rätt segt och intetsägande. Större delen av talet ägnades åt att slå fast allt bra som MP gjort hittills (inte minst på klimatsidan), men också försvara de kompromisser som MP fått göra med regeringen. Lövin beskrev sig själv som visionär realist, vilket kan kännas som att få varken hackat eller malet. Klart är iaf att hon gjorde ett godkänt debuttal.

13589113_10154020760123876_1306466902_o

Lördag 8 juli

Four PR:s egna konferensdag här i Visby. Förmiddagsmöte med fokus på affärsutveckling, som följdes upp med lunch och en 9-hålsrunda på Suderbys Golfbana, strax söder om Visby. Lagspel, där herrarna gick ut i en stenhård match mot damerna. De senare vann överlägset… Vi kallar härmed Almedals-golfen för Four Tour.

IMG_2611

IMG_2624

AKB entrade scenen och visade att hon har en del att slipa på vad gäller sin talarförmåga. Det märktes tydligt att moderatledaren ville skoja till det, men inte riktigt har leveransförmågan. Flera gånger uppmuntrade/uppmanade hon publiken till applåder med ord som ”varsågod” och ”sådärja”, inte helt lyckat. Rent innehållsmässigt handlade partiledarens tal, som så många andra partiledares, om ”svenska värderingar”. Noterbart var att hon skruvade upp tonen gentemot landets nya svenskar. Det märktes tydligt att målgruppen för de de delarna i talet var Sverigedemokratiska väljare, som framförallt tillhört Moderaterna tidigare.

Kvällen avslutades på G:A Masters för summering och god middag. Ett perfekt avslut på årets Almedalsvecka.

13621351_10154020758968876_1232724261_o13632776_10154020759828876_1259021318_o

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från oss och PR-världen Klicka här för att prenumerera på Pricksäkert.