Lunchseminarium 5/3: President Donald Trumps påverkan på Sverige
Skrivet av

Fredrik Stengarn

5 februari
2019
5 februari
2019

Lunchseminarium 5/3: President Donald Trumps påverkan på Sverige

Den 8 november 2016 gick miljontals amerikaner till valbåsen för att välja sin nästa president. Valet stod mellan Hillary Clinton (D) eller Donald Trump (R). Four PRs Fredrik Stengarn var på plats och bevittnade det historiska valet. När CNNs Wolf Blitzer slog fast valresultatet – att Trump tagit hem segern – var Washington DC, och stora delar av USA och övriga världen, i total chock.

Den svenske ambassadören Björn Lyrvall lämnade hastigt valvakan på svenska ambassaden i Washington DC för att samtala med utrikesminister Margot Wallström om vad det amerikanska valresultatet skulle innebära för Sverige. På vägen från ambassaden till en närbelägen bar satt människor i tårar på trottoarerna. Chockade över resultatet. På Baren var stämningen minst lika tryckt. USA hade skakats om i grunden.  Och den 21 januari 2017 installerades Donald Trump som USAs 45:e president.

Sedan dess har det gått två år. Under de här åren har ledare i USA och Sverige vidtagit nödvändiga åtgärder för att säkra de goda relationer som under årtionden byggts upp mellan länderna inom områden som politik, näringsliv och militär i en tid när policys förändras och nya utmaningar dyker upp vid horisonten.

Tillsammans med Svensk-amerikanska handelskammaren AmCham, United Spaces Stockholm och USAs ambassad i Sverige bjuder vi på Four PR in dig till en Brown Bag Lunch & Learn. Ett lunchseminarium om hur Trump-administrationens nya policys kan påverka Sverige under de kommande åren.

Du får lyssna på Daniel Kochis, policyanalytiker för Europafrågor vid Margaret Thatcher Center for Freedom. Kochis specialiserar sig I I transatlantiska säkerhetsfrågor, amerikansk policy i Europa, NATO, USA-Ryssland-relationer och frågor som rör Arktis.

Vi hoppas du vill delta! På plats finns även Four PRs seniorkonsulter Fredrik Stengarn och Martin Ruist.

Lunchseminarium:
President Trump’s Impact in Sweden: what Could 2019 Bring

Datum:
 Tisdag, 5 mars, 2019
Tid: 11.30 – 13.00
11:30 – 12:00: Registrering och lunch
12:00 – 12:45: Presentation av Daniel Kochis
12:45 – 13:00: Q & A
Plats:  United Spaces, Plan 2, Waterfront Building, Klarabergsviadukten 63, Stockholm

Anmäl dig här>

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från oss och PR-världen Klicka här för att prenumerera på Pricksäkert.