”Jag lär mig nya saker varje dag och även om jag själv inte gillar att använda mig av klyschor, så är var dag inte den andra lik”
Skrivet av

Four PR

8 april
2019
8 april
2019

”Jag lär mig nya saker varje dag och även om jag själv inte gillar att använda mig av klyschor, så är var dag inte den andra lik”

Philip! Nu har du gjort ungefär hälften av din praktiktid på Four. Hur sammanfattar du första halvan?
– Det har varit riktigt roligt. För mig var PR-branschen en helt ny plattform att komma in på, vilket gjorde att det tog några veckor innan jag kom in i det. Jag lär mig nya saker varje dag och även om jag själv inte gillar att använda mig av klyschor, så är var dag inte den andra lik. Kollegorna på Four är underbara, och det tog inte många sekunder för mig att känna mig välkommen bland dem.

Vilken typ av uppgifter har du fått utföra?
– Det mesta är nog en bra samlingsterm att använda här. Jag har fått testa på alla tänkbara uppgifter, med kunder från helt skilda branscher, vilket har varit intressant och lärorikt. Men det har främst blivit pressarbete och researcharbete. Jag har även tagit fram en sociala medie-plan för en kund och håller just nu på med ett omfattande arbete om Almedalen, som snart kommer att presenteras. Håll utkik i våra kanaler!

Känner du att dina uppgifter är utmanande?
– Det tycker jag verkligen. Jag och min handledare Fredrik för ständigt en dialog gällande hur mina arbetsveckor ser ut. Det finns alltid utrymme för att utvecklas och lära sig mer, vilket jag tycker är essentiellt för en bra arbets- och praktikplats.

Du nämnde att Four PR är din första riktiga inblick i PR-branschen. Motsvarade yrket dina förväntningar?
– Både ja och nej. Vissa delar, såsom pressarbetet, visste jag skulle förekomma, men vi på Four gör så mycket mer än vad jag kunde föreställa mig. Att jobba med PR är ett oerhört varierande yrke och det ligger väldigt mycket arbete bakom det som vi levererar.

Vill du jobba med PR i framtiden?
– Jag ser mig själv som en ganska strategisk och pragmatisk person, vilket det finns utrymme för i PR-branschen. Jag skulle gärna arbeta med PR eller strategisk kommunikation i någon form i framtiden. Månaderna på Four har inte bara fått mina blickar att vända sig mot branschen, de har också knuffat mig i rätt riktning.

Med dina regelbundna besök i Örebro, har du anammat något av närkingskan?
– Dessvärre inte. Jag håller fast vid min västgötska med värmländska influenser, det räcker gott och väl att försöka bolla två dialekter. En tredje skulle bli alldeles för mycket!

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från oss och PR-världen Klicka här för att prenumerera på Pricksäkert.