Lär känna Emil!
Skrivet av

Sofie

7 januari
2021
7 januari
2021

Lär känna Emil!

Emil är konsult här på Four PR vilket innebär att han har många bollar i luften. I den här intervjun berättar han bland annat om hur varierande jobbet på en byrå kan vara och vilka utmaningar han har stött på under sin tid i PR- och kommunikationsbranschen. 

Berätta om din roll som konsult på Four PR
– Kanske är det lite klyschigt att säga men den ena dagen är inte den andra lik. Mina dagar kan helt enkelt se väldigt olika ut. Från att en dag sitta ned tillsammans med en stor internationell kund och planera för kampanjer och inlägg i sociala medier i de nordiska länderna, till att nästa dag sitta med en mindre organisation och skriva debattartiklar. Just den mixen är väl också det jag verkligen gillar med det här jobbet.

För mig, som är intresserad av samhällsfrågor och politik är det givetvis också inspirerande att jobba med PR och opinionsbildning då vi många gånger får hjälpa våra kunder att navigera i frågor som rör politik och samhällsutveckling.

Hur har din resa på byrån sett ut?
– Jag klev in på byrån för första gången våren 2018. Jag hade då haft kontakt med Fredrik Stengarn via olika sociala medier och efter att ha snackats vid några gånger dök möjligheten upp att börja jobba här. Innan dess arbetade jag under fyra år på försvarsföretaget Saab och deras affärsområde Dynamics. En tid som verkligen gav många bra verktyg som kommunikatör.

Tiden går fort – inser att jag snart jobbat på Four i tre år. Otroligt skoj är det, och jag är väldigt nyfiken på att se hur vi kan fortsätta ta kliv som PR- och kommunikationsbyrå de kommande åren.

Vad är det bästa med ditt jobb?
– Helt klart kollegorna och de kundkontakter jag har. Vi är ett tajt gäng här på byrån som jag snarare ser som vänner än kollegor vilket passar mig perfekt. Jag lägger stor vikt vid att trivas på jobbet och att kunna umgås på ett avslappnat och prestigelöst sätt, vilket jag tycker vi verkligen gör här. Att vi också har kunder inom branscher som verkligen är i ropet är givetvis också väldigt roligt och något jag som kommunikatör får ut mycket av.

Sen ska jag inte glömma att lyfta den kultur som finns här och som jag tror är ganska unik för att vara en PR-byrå. Ofta får man läsa om outhärdliga arbetsvillkor och tuffa miljöer i PR-branschen men det är verkligen inget jag kan känna igen mig i. Vi har en fantastisk personalpolitik och väldigt stor frihet i jobbet. För mig som har en son på 2,5 år hemma, är den friheten ovärderlig. Mina kollegor litar på att jag gör mitt jobb, oavsett var jag är eller hur mina dagar ser ut. Där vill jag verkligen lyfta Martin och Fredrik som sett till att bygga den kulturen. Det är en verklig USP med det här företaget, helt klart.

Kan du berätta om en utmaning du stött på under din tid inom branschen?
– En utmaning som i princip alla kommunikatörer någon gång i sin karriär stött på är väl den att behöva hävda sin plats. Att visa sig behövd i en organisation. Kommunikation är nog, om inte den första, så i alla fall topp tre av de funktioner som ifrågasätts under tuffare tider. Det här har givetvis även jag känt på men jag tycker nog att det går åt rätt håll. Allt fler ledningsgrupper och chefer ser behovet av transparent och strategisk kommunikation, vilket framförallt visat sig i de här tiderna.

Vad klappar ditt hjärta extra hårt för?
– Enkelt svar – min fru Sarah och min son Valter är givetvis det bästa jag har, och den tid jag inte lägger på jobbet försöker jag i så stor utsträckning det är möjligt lägga på dem.

I övrigt gillar jag att vara ute i skogen och träna, hänga med vänner och familj men också att upptäcka nya platser. Inte för att det blivit så mycket av vare sig resande eller familjeumgänge den senaste tiden men vi får hoppas på bättre tider snart.

Jag måste ju också flika in att jag har ett stort hjärta för Leksands IF, och som supporter har det varit många jobbiga år, men nu är vi äntligen tillbaka där vi hör hemma! Det är ju också en av fördelarna med att bo i Örebro – jag får chans att se laget live här i stan.

Vad gör du helst en solig helg?
– Är ute i trädgården i vårt hus som vi flyttade in i sommaren 2020. Annars gillar jag att träna, cykla iväg med familjen till Långensjön för ett eftermiddagsbad för att sen slänga på något gott på grillen. Typ så.

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från oss och PR-världen Klicka här för att prenumerera på Pricksäkert.