Säg hej till Jenny Ragnartz – vår nya praktikant!
Skrivet av

Sofie

20 januari
2021
20 januari
2021

Säg hej till Jenny Ragnartz – vår nya praktikant!

I måndags började vår nya praktikant Jenny! Hon studerar medier, kommunikation och PR på Örebro universitet och under hela vårterminen kommer hon göra sin praktik hos oss. Vi tycker givetvis att det ska bli jättekul att ha Jenny hos oss i vår och vi hoppas innerligt att det kommer bli mer kontorshäng än Teamshäng. Vi vill såklart att du ska få chansen att lära känna Jenny lite bättre och har därför ställt några frågor till henne.

Till att börja med, hur känns det att vara på plats på Four?
– Det känns jättebra! Bara på den korta tiden jag har varit här har jag fått en jättebra känsla för både Four PR och yrket. Alla har varit väldigt välkomnande och schyssta vilket har gjort det enkelt att komma in och känna sig som en i gänget. Det känns riktigt roligt att få arbeta med alla dessa härliga kollegor den kommande våren och lära mig en massa nytt.

Hur kommer det sig att du valde att studera medie- och kommunikationsvetenskap?
– Jag har egentligen inget roligare svar än att magkänslan sa åt mig att det är PR och kommunikation som jag ska hålla på med i framtiden. Det var till en början inte ett självklart val, jag lutade även mot ekonomiprogrammet, men när det väl kom till kritan kändes medie- och kommunikationsvetenskap helt rätt. Jag är väldigt glad att jag valde det programmet då det har varit en väldigt lärorik och rolig studietid. Nu när jag dessutom får hänga på Four PR och se hur det fungerar i praktiken känns det ännu mer rätt.

Vad är dina förväntningar på praktikperioden?
– Jag har höga förväntningar på praktikperioden, både från mig själv och Four PR. Jag ser den här perioden som en stor möjlighet för mig att klura ut vad det är jag brinner för inom yrket och vad det är jag vill fokusera på i framtiden. Mina förväntningar går ut på att lära mig så mycket jag bara kan om allt PR och kommunikation har att erbjuda.

Är det något speciellt du ser fram emot att lära dig?
– Jag ser fram emot att lära mig ALLT! Efter 5 terminer bakom skolbänken känner jag mig väldigt hungrig på att lära mig så mycket det bara går av yrket. Jag ser bland annat fram emot att vara delaktig i arbetet med kunden, få större kunskap om sociala medier, lära mig hur en strategisk kommunikation utformas och mycket mycket mer.

När du inte pluggar, vad gör du helst då?
– När jag inte pluggar tycker jag om att laga god mat (och framför allt äta den), umgås med nära och kära, kolla på en riktigt bra film och träna. Jag är även på jakt efter en ny hobby nu i coronatider då man har alldeles för mycket tid över, så jag funderar på att börja spela padel mer kontinuerligt.

Vad klappar ditt hjärta extra hårt för?
– Ett givet svar är självklart mina nära och kära! Sen har jag även ett stort intresse för att resa: sandstränder, vattenfall och exotisk mat är helt klart svårslaget.

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från oss och PR-världen Klicka här för att prenumerera på Pricksäkert.