Lucka 15
Skrivet av

Fredrik Stengarn

15 december
2010
15 december
2010

Lucka 15

Tips 15: Utse några självklara talespersoner i er organisation. Oftast är det VD, viceVD och/eller informationschefen som uttalar sig i frågor. Det är i regel bra att ha bestämda personer som sköter kontakten med media, då kan dessa få medieträning och bli experter på att föra fram just er organisations viktigaste budskap.

Men underskatta inte era medarbetare, ett uttalande från en anställd kan vara nog så bra och oftast mer effektfullt. Inom många organisationer numer bestämmer man att de ansvariga cheferna för olika områden även får uttala sig. Det kan absolut vara bra, men många missar att medieträna dessa. Därför säger vi det en gång till; medieträna dem som ni vet ska tala med media.

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från oss och PR-världen Klicka här för att prenumerera på Pricksäkert.