Fredrik Reinfeldts låga engagemang dålig PR för regeringen
Skrivet av

Four PR

30 juli
2011
30 juli
2011

Fredrik Reinfeldts låga engagemang dålig PR för regeringen

Norges statsminister Jens Stoltenberg har efter terrorattackerna i Norge inte bara varit en stark förebild som ledare för sitt land, han har även citerats flitigt och blivit en stor favorit över hela Norden och övriga delar av Europa. Att bekämpa terrorism med ännu mer demokrati har snabbt kommit att bli hans stora kännetecken – något som även gynnat hans parti. Sedan attentatet rapporterar de senaste opinionsmätningarna att Arbeiderpartiet har ökat med hela tio procentenheter, något som Stoltenberg sannerligen bör ta åt sig äran för. Att gå ut så pass engagerat med en sådan styrka trots det hot och den terror som drabbat inte bara honom utan även hans vänner och kollegor är någonting som inte bara ger bra PR för honom, utan även för hela landet.

Värre är det då med vår egna svenska regering, som onekligen visat tämligen stela och opersonliga kondoleanser. Norge är trots allt vårt grannland och det hade mest troligt gynnat regeringen ordentligt inför nästa val om Reinfeldt visat både mer värme och engagemang i sina hälsningar. Bredvid Stoltenberg framstår han inte alls som särskilt trevlig för tillfället.

/Emilia

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från oss och PR-världen Klicka här för att prenumerera på Pricksäkert.