Mer polo åt folket!
Skrivet av

Four PR

25 augusti
2011
25 augusti
2011

Mer polo åt folket!

Steve Jobs har lämnat oss…Fast bara till att bli styrelseordförande för Apple.

Det jag tänkte diskutera lite kort idag är hur mycket genomslag detta får i medierna. Till och med vår lilla tidning i Örebro har en stor bild på grundaren som ändrade en hel värld. Jag vågar knappt gå in på Twitter, för min gissning är att Twitter är fullt med tweets om honom. Varje tidning och varje socialt medium diskuterar just nu detta.

(Bilden är från e24.se)

Vad är det egentligen som har fått Steve Jobs så stor? Jag vill nästan gå så långt att säga att Steve Jobs är folkkär. Ne! Världskär! Anledningen är att han är Apple. Han har gjort något annorlunda, och då menar jag inte med iPhone eller iPad eller några av hans andra produkter, han har gått till vänster när alla andra har gått åt höger. De slitna jeansen som var populära under 80 och 90-talet är tillsammans med den svarta polotröjan ett varumärke som nästan är lika känt som äpplet.

Det är ett klokt men svårt drag att personifiera ett företag genom en person och Apple har verkligen lyckats med det. (Till skillnad från vissa andra företag) Jag tror inte för en sekund på rubriken i bilden ovan. Apple kommer fortsätta växa, med eller utan Steve Jobs, det gäller bara att hitta någon som kan fylla ut polotröjan efter Steve. Bra Jobbat!

//Emanuel

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från oss och PR-världen Klicka här för att prenumerera på Pricksäkert.