E-types nytänkande pressmeddelande
Skrivet av

Four PR

23 oktober
2011
23 oktober
2011

E-types nytänkande pressmeddelande

E-type ska öppna restaurang och tog därmed till pennan helt på egen hand och skickade ut sitt egna pressmeddelande. Ganska olikt de pressmeddelanden vi är vana vid! Med smiley och allt. Jag som är aktiv smiley-motståndare i allt annat än chatter blir lite rädd att smileysar ska ta över alltför mycket… men annars tycker jag att det är briljant! Många tidningar har nappat och ja… bra PR!

Vad tycker ni? Bra eller dåligt?

Äntligen dags!

Efter otaliga nedslag och nekanden från myndigheter om uppförande av Vikingaby i Stockholm, har jag nu kommit en liten bit i min strävan att få uppvisa Sveriges fornnordiska kulturarv för allmänhet och turism.

Det bidde ingen hamnstad denna gång heller, men det bidde en fullblodad Vikingarestaurang i en unik och vacker källarlokal på Västerlånggatan 68 i Gamla Stan. I hjärtat av Stockholm.

Och eftersom maten är halva njutningen i livet är jag alltså halvvägs till målet 😉

Den 4e november slår jag och ett fantastiskt personalgäng bokstavligen talat upp dörrarna till Sveriges och kanske världens första restaurang med total inriktning på det gastronomiska och kulturella arvet från åren 700-1100. Aifur Restaurang!

Aifur? Ja, det betyder ”Den alltid våldsamma” och syftar inte på min ringa och fredliga person utan på en legendarisk brusande fors i floden Dnjepr, på vilken många vikingar seglade i våra täta kontakter med öst. Den är omtalad av både Kejsar Konstantin Vll och på gotländska bildstenar, men Slavernas namn passar kanske en restaurang bättre; ”Den Omättlige”.

Även ett av mina Vikingaskepp döptes till Aifur när hon byggdes för 25 år sedan.

Stora delar av personalen är kidnappade från Birka Vikingastaden som nu ligger i Vinterdvala, i väntan på sommaren, och kan därför både servera god mat och dryck och dessutom berätta om vad det är vi äter och vad annat man kan tänkas undra över våra gamla förfäder.

Under det ödmjuka mottot ”Så mycket godare”, har vi nu satt segel mot en kulinarisk vår med smaker som inte sett solens ljus på 1000 år.

Och Nej, jag ger Aldrig upp tanken på att Du skall kunna segla Ditt vikingaskepp ända in i vikingabyn, men detta är ett fantastiskt steg i rätt vädersträck.

Välkommen den som törs!

Martin ”E-type” Erikson”

(hämtat från resume.se)

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från oss och PR-världen Klicka här för att prenumerera på Pricksäkert.