Siba firar 61 år
Skrivet av

Martin Ruist

21 mars
2012
21 mars
2012

Siba firar 61 år

På fredag kommer Siba ut med sina nya reklamfilmer. Det känns som att man nu har släppt Fabians kontor och verkstad, för ett ögonblick i alla fall.

Siba har tidigare gjort filmer som blivit väldigt omtalade och filmer som fått väldig kritik, inte minst i sociala medier. Åsikterna går i tonerna att Fabian är lite för jobbig och högljud. För att be om förlåtelse gjorde man sedan en förlåt-film där Fabian sjunger med i en snyftlåten ”Please forgive me”. Succé enligt Siba själva.

De nya filmerna då. Jo, de går i en mer nyanserad ton. Inte lika skrikiga, utan nu känns det som att Fabian mer ska framstå som en trevlig prick. Inte alls lika jobbig.  Sen är filmerna enligt min mening väldigt underhållande. Tänk när Siba kommer med sin första långfilm.

Vill ni få en förhandstitt på filmerna finns de idag på Resume.

Frågan är dock om Siba kommer klara sig i längden. Mycket talar för att Media Markt äter upp allt som finns på marknaden. I dagsläget känns det som att det bara är Elgiganten som har musklerna att hänga på. Men det vore synd om vi fick en marknad där endast 1-2 aktörer styr, så därför hoppas jag att Siba får fortsätta leva. Att det får fortsätta sälja elektronik och fortsätta beröra med sina reklamfilmer.

/Filip

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från oss och PR-världen Klicka här för att prenumerera på Pricksäkert.