Paul Simon får Polarpriset
Skrivet av

Martin Ruist

9 maj
2012
9 maj
2012

Paul Simon får Polarpriset

Igår offentliggjordes årets pristagare till Polar Music Prize och i år innebar det lite extra goda nyheter. Priset går nämligen i år till cellisten Yo-Yo Ma och till den amerikanske låtskrivaren och musikern Paul Simon. På Four gillar vi musik och inte sällan är det något av Paul Simons mästerverk som ljuder ur högtalarna.

Dagen till ära har jag satt ihop en spellista med några Paul Simon-favoriter. Det är i alla fall vad som kommer spelas på Four PR idag!

Nedan följer nomineringen för att Paul Simon får Polarpriset, och jag kan inte annat än hålla med om vartenda ord.

Polarpriset 2012 tilldelas Paul Simon. Ingen annan har gjort sig mer förtjänt av epitetet ”world class songwriter”. Under fem decennier har Paul Simon byggt broar över inte bara ”troubled waters” utan över hela oceaner genom att musikaliskt förena olika kontinenter. Med fulländat pophantverk, ständigt nyskapande arrangemang och texter som fångar sin tid, har Paul Simon byggt ett bibliotek av sånger som kommer att vara öppet för all framtid.

Fridens! /Martin

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från oss och PR-världen Klicka här för att prenumerera på Pricksäkert.