Kupé – ett genidrag av SJ
Skrivet av

Fredrik Stengarn

7 juni
2012
7 juni
2012

Kupé – ett genidrag av SJ

Jag åker en hel del tåg. Jag älskar att åka tåg. Att resa med tåg är för mig mycket mer spännande än att resa med bil, båt eller flyg. Detta trots att tågen går på räls och inte kan ta sig hur som helst var som helst, som exempelvis bilen kan.

Men det är blandningen av människor, känslan av att fara fram genom de svenska landskapen insupande dess skönhet och det sköna g

unget när man blåser fram längs Sveriges järnvägsnät som gör att jag gillar tåget.

Och Kupé.

För mig är Kupé något alldeles extra. Ni vet tidningen som SJ ger ut med jämna mellanrum och som finns spridd på deras tåg? Den.

För mig är Kupé lite av höjdpunkten på tågresan. Innan den gjordes om för tre år sedan var den skit. Nu är den suverän med intressant

a artiklar och oftast en riktigt bra intervju med någon intressant person.

Den har det som man vill ha när man sitter på ett tåg och kopplar av. Dessutom finns det ett segment i tidningen som de kallar Fråga lokföraren som jag alltid gillat eftersom att den på ett enkelt, pedagogiskt och vänligt sätt förklarar järnvägens alla olika fenomen.

Kupé är kort sagt ett lyckodrag från SJs sida. Och självklar! Att inte ha en ”om bord”-tidning vore ju katastrof.

Men! Kupé får aldrig tas av tåget. Det är en regel alla bör följa. Då tappar den sitt värde… sin uppgift. Den ska finnas där på tåget som en vän, oavsett hur lång tågresa jag har ska jag veta att Kupé i alla fall finns där. Även om tåget står stilla någonstans på grund av mötande tåg, snöstorm eller tekniskt fel ska Kupé finnas där som tidsfördriv.

Kupé hör hemma på tåget. När jag läst klart den ska någon annan få möjligheten att ta del av dess innehåll.Så är bestämt.

Den här bloggposten blev visst en kärleksförklaring till Kupé och vi låter den bli det tycker jag. Istället för en lång utläggning om tågåkande. Det kanske kommer nästa gång. Vem vet.

/Fredrik

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från oss och PR-världen Klicka här för att prenumerera på Pricksäkert.