Sveriges framtid hänger på företagsamheten hos ungdomarna
Skrivet av

Fredrik Stengarn

7 september
2012
7 september
2012

Sveriges framtid hänger på företagsamheten hos ungdomarna

Har varit på styrelse- och arbetsmöte med UF här under förmiddagen. Det är ett uppdrag som är riktigt kul och givande, dels eftersom att vi valt att sponsra UF-verksamheten och dels eftersom att det är kul när man får vara med och påverka en riktigt bra verksamhets riktning.

Jag tycker att man som företagare ska engagera sig i ungdomar och se till att de får upp ögonen för entreprenörskap och bli mer företagsamma.

Jag föreslår att ni går in på www.ungforetagsamhet.se och klickar er vidare till er egna lokala sektion. Läs på vad UF gör och överväg om inte det här en verksamhet ni vill vara med och bidra till.

Min personliga åsikt är att Sveriges framtid hänger på att vi får flera ungdomar som på sikt vill och kan starta egna företag. I och med nya gymnasieplanen som nu träder i kraft införs det två entreprenörskapsämnen. Det här är ett viktigt steg för Sverige, men inte tillräckligt stort.

Och det är just därför som UF-verksamheten fyller en så bra funktion – som ett stöd åt skolorna i det dagliga arbetet att skapa flera företagsamma ungdomar.

Efter dagens arbetsmöte känns det riktigt kul och jag ser verkligen fram emot det fortsatta arbetet!

/Fredrik

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från oss och PR-världen Klicka här för att prenumerera på Pricksäkert.