Skriv en bok
Skrivet av

Martin Ruist

18 september
2012
18 september
2012

Skriv en bok

I söndags morse satt jag hemma i godan ro och tittade på Nyhetsmorgon. Plötsligt dyker Pär Johansson upp i rutan. Ni vet Glada Hudik-Per. Han hade tydligen skrivit en bok om sitt liv. I boken tar han bland annat upp hur dåligt han mådde av att bli granskad av SVT:s Uppdrag granskning. I Uppdrag granskning hade man bland annat tagit upp att Per flög till Gotland medan ensemblen hade fått åka buss och båt. Nu behöver Per tala ut om hur han kände.

Men inget ont om Per. Han har säker både tjänat miljoner på Glada Hudik-teatern och haft det svårt i livet. Det som slog mig var snarare att alla som är lite kända ska skriva böcker om sig själva. Att skriva en bok om sig själv ses nästan som en sorts terapi. Förhållandevis unga är de också när de skriver sina böcker. Det är inte så att man idag skriver en bok på ålderns höst, i vilken man summerar sitt liv och de man åstadkommit. När jag tänker på personer som gett ut böcker tänker jag för stunden på Pär Johansson (givetvis), Magnus Hedman, Andreas Lundstedt, Glenn Hysén (?), Zlatan Ibrahimovic, etc.

Tror nog att alla jag räknat upp ovan har suttit i Nyhetsmorgon (utan Zlatan som är för stor för det, möjligen har han som skrivit boken gjort det) och pratat om sin bok. Bra medieutrymme och bra start på bokförsäljningen.

Självklart är det medvetna människor och självklart kommer det tjäna pengar på sina böcker, så det finns nog en hel del taktik bakom boksläppen. För inte känns det väl som om att Glenn Hysén är färdig och redan nu kan knyta ihop säcken.

För er som blev sugna på att köpa Pär Johanssons bok finner ni den här. Ni hittar säker de andra böckerna där också. Trevlig läsning!

/Filip

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från oss och PR-världen Klicka här för att prenumerera på Pricksäkert.