Filip & Fredrik startar produktionsbolag
Skrivet av

Fredrik Stengarn

22 oktober
2012
22 oktober
2012

Filip & Fredrik startar produktionsbolag

20121022-122856.jpgResumé avslöjade i förra veckan att Filip Hammar och Fredrik Wikingsson nu startar ett nytt produktionsbolag ihop med Kanal 5s tidigare programchef Lars Beckung. Namnet blir Mexiko.

Filip och Fredrik har tidigare varit med och byggt upp produktionsbolaget Sto-Cph som de sålde dyrt för några år sedan till Matronome Film och Television. Efter nyår löper deras nuvarande avtal ut som har hållit dem knutna till Metronome. Detta möjliggör alltså att duon kan kicka igång ett nytt bolag till våren.

Vad tror ni, kommer de att lyckas även med detta?

Jag tror Filip och Fredrik har vad som krävs för att göra succé även i det nya bolaget. De är inte rädda för att köra in i väggen – vilket för dem är en stor tillgång. Jag spår att killarnas guldålder fortsätter i ytterliggare ett decenium – minst.

Är ni sugna att jobba ihop med TV-Sveriges snillrikaste duo? Då verkar det bara vara att söka.

Såhär säger Wikingsson till Resumé:

Kommer ni i första hand att söka efter rekryteringar bland folk som ni känner till?
– Vi kommer att leta efter alla människor. Ibland kan jag känna att jag vill jobba med någon när jag ser en smart formulering på Twitter. Vi älskar att lyfta fram nya förmågor. I Breaking News jobbade vi med ett väldigt ungt team. De behöver inte ha jobbat med tv innan. Det kan röra sig om allt ifrån tidningsmänniskor till gymnasieelever, säger Fredrik Wikingsson.

När jag och Filip Jarl ska starta ett produktionsbolag är dock ännu oklart.

/Fredrik

 

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från oss och PR-världen Klicka här för att prenumerera på Pricksäkert.