Zlatan tar plats
Skrivet av

Martin Ruist

22 oktober
2012
22 oktober
2012

Zlatan tar plats

Den senaste veckan har på många sätt varit en stor vecka för Zlatan, både på planen och vid sidan om. Han har hunnit med att göra mål för PSG och i landslaget. Han har vunnit matcher och han har varit med och fullbordat en osannolik upphämtning mot Tyskland (4-4). Utanför planen har Zlatan även vunnit Golden Foot. Ett pris som tilldelas en ännu aktiv fotbollsspelare över 29 och som varit väldigt framgångsrik under sin karriär.

Men framför allt har det skrivits väldigt mycket om Zlatan i svenska medier den senaste veckan. Jag gjorde en snabb sökning och fann att det den senaste veckan skrivits 1703 artiklar där Zlatan förekommer. En sökning över det senaste året visar att Zlatan förekommit i 49859 artiklar. Osannolikt mycket!

För att jämföra har det under det senaste året skrivits 19287 artiklar om Ikea i svenska medier.

Medierna älskar verkligen att skriva utifrån Zlatan och det genererar säkert läsare också. Efter matchen mot Tyskland skrev Simon Bank på Aftonbladet en krönika med rubriken: Skicka Bragdguldet till Zlatan o co redan idag. En annan mindre Zlatan-vinklad rubrik hade kanske varit: Skicka Bragdguldet till svenska fotbollslandslaget redan idag. Nu blir det lite mer Zlatan och hans gäng istället för det svenska laget.

Men å andra sidan; Zlatan är poppis och folk vill läsa om honom. Han är ju i särklass den bäste svenske fotbollsspelare vi har (enligt min och många andras åsikt).

Så, heja Zlatan o co.

Skärmdump från aftonbladet.se/sportbladet

/Filip

 

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från oss och PR-världen Klicka här för att prenumerera på Pricksäkert.