#hemlös avgör vilken påverkan Twitter har på samhällsdebatten
Skrivet av

Martin Ruist

22 januari
2013
22 januari
2013

#hemlös avgör vilken påverkan Twitter har på samhällsdebatten

Jag har ofta skrivit mig varm för Twitter. Jag tycker verkligen om mediet som sådant – man samlas kring sina hjärtefrågor och bryter de vardagliga murarna; man hittar nya individer att diskutera med, får nya infallsvinklar och en gott om extra eld i sitt engagemang.

Trots det tycker jag att Twitter får oförskämt, oförtjänt och orimligt mycket uppmärksamhet och trovärdighet i medierna. Ikväll kan jag ändra min uppfattning.

Klockan 18.30 introducerade @wistikent ett diskussionsämne på Twitter. Han beskriver det som att han puttar en snöboll över kanten och vill pröva om ett allvarligt ämne kan börja som en twitterstorm och få plats i samhällsdebatten.

Ämnet för kvällen är #hemlös.

Det tog en knapp timme, sedan är ämnet det mest diskuterade på svenska Twitter. Nu följer jag med spänning om ämnet också kan klättra sig in i mediernas agendor. Jag hoppas verkligen det. För då finns det hopp för mänskligheten och Twitter har då bevisat att det kan göra sig förtjänt av medieutrymmet.

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från oss och PR-världen Klicka här för att prenumerera på Pricksäkert.