Ny funktion för administratörer på Facebooksidor
Skrivet av

Martin Ruist

25 februari
2014
25 februari
2014

Ny funktion för administratörer på Facebooksidor

I förra veckan fick alla som har en fansida på Facebook en ny funktion – en funktion som varit efterlängtad av många. Som administratör för en fansida ser du numera vilken administratör som publicerat sidans inlägg. Tidigare har det bara stått att inlägget publicerats av sidan, men nu ser du alltså även vilket konto som publicerat inlägget. För alla som inte är administratörer på sidan är alla inlägg fortfarande helt och hållet med enbart sidan som avsändare.

Den här funktionen är naturligtvis bara relevant för dem som har flera administratörer på sin facebooksida, men å andra sidan är det ju just det som är fansidans stora styrka – att flera personer kan driva samma sida med samma avsändare. Jag har länge önskat mig möjligheten att kunna se vilken administratör som skrivit ett inlägg. Flera gånger har jag haft långa och hastigt växande mailkonversationer där ett gäng administratörer försöker reda ut vem som har publicerat ett enskilt inlägg. Det här kommer definitivt att underlätta arbetet med Facebooksidor. Tyvärr är kommentarer på inlägg på fansidorna fortfarande helt och hållet med sidan som avsändare, utan möjlighet för administratörerna att spåra vem som publicerat en kommentar. Om vi ska fortsätta önskelistan är det den funktionen som hamnar där härnäst.

Kommer den här funktionen påverka hur du eller ni jobbar med din eller dina facebooksidor?

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från oss och PR-världen Klicka här för att prenumerera på Pricksäkert.