Skrivet av

Ronja Nyström

13 mars
2019
13 mars
2019

17 techevents att ha koll på under 2019

Från Helsingfors till Aten, från Warsawa till Dublin. Antalet och variationen av techkonferenser, möten och festivaler kan onekligen ge dig huvudbry. Därför har vi, tillsammans med partners från PR-nätverket Enterie, sammanställt en lista över de 17 mest spännande techeventen under 2019.

11 april – Al Forum i Milano

Ett helt nytt initiativ av den italienska föreningen för artificiell intelligens (AI*IA), som är ett väldigt spännande evenemang som fokuserar enbart på artificiell intelligens och har ambitionen till att bli det största och viktigaste på marknaden. Läs mer. 

6 maj – re:publica i Berlin

Europas störa konferens gällande digitalisering och samhälle och samtidigt en av världens försa festivaler om digital kultur. Läs mer.

8–9 maj – InfoShare i Gdansk

Infoshare har vuxit till ett framstående evenemang i hela central- och östeuropa-regionen. Konferensen samlar alltifrån nördar och techgurus till företagsgrundare och investerare. Allt ifrån stora globala techföretag till små startups, alla samlas för att nätverka. Läs mer.

9–10 maj – TNW Conference i Amsterdam

En tvådagarsfestival med branschledande föreläsare, intressanta paneldiskussioner och workshops. Ämnena varierar mellan allt från AI till blockkedjor, och allt däremellan. Evenemanget har över 300 utställare och många journalister från branschpress. Läs mer.

15–16 maj – Business Startup Show i London

En tvådagarskonferens i London som ger entreprenörer den kunskap som krävs för att starta och driva framgångsrika bolag. Läs mer.

16–18 maj, Viva Technology i Paris

Ett evenemang i världsklass för technördar, startups, entreprenörer, beslutsfattare, företagchefer och politiker. Evenemanget samlar världens smartaste talanger och produkter. Läs mer. 

16 maj, Game Tech i Stockholm

Game Tech är det största evenemanget för spelindustrin i hela Europa. Spelutvecklare, grundare, investerare och representanter från alla möjliga företag dyker upp – allt ifrån teknikleverantörer till advokatbyråer. Läs mer. 

3–5 juni, Money 20/20 i Amsterdam

Europas största konferens för teknologi inom finans, finansiella tjänster och betalningssystem. Ett obligatoriskt besök för teknikleverantörer, men också för banker och försäkringsföretag, som kan finna en hel del nytta i finansteknologin. Läs mer.

10–14 juni, London Tech Week

En veckolång internationell techmässa. Senaste upplagan hade över 55 000 besökare från över 90 länder, som deltog i över 300 olika möten, föreläsningar, presentationer, workshops, utställningar och annat. För er nördar, techälskare, visionärer och entreprenörer – det här är ett måste. Läs mer. 

12–13 juni, BIZ Barcelona

Föreläsningar, diskussioner och presentationer men, som namnet antyder, fokuserar evenemanget på affärer och dess digitala utveckling. En bra plats för att erbjuda och visa dina B2B-lösningar, möta kunder och skapa nya affärsmöjligheter. Läs mer. 

12 juni, HEUREKA Conference i Berlin

En av de stora konferenserna i den tysktalande världen. Under de fem senaste åren har evenemanget lockat över 3 500 deltagare. HEUREKA-konferensen är arrangerad av onlinemagasinet Gründerszene och vänder sig till intressenter av den digitala ekonomin. Läs mer. 

20–22 juni, Web Marketing Fesival i Rimini

En internationell mässa och konferens för digitala och sociala marknadsförare. Mässan fokuserar främst på teknologi – UX, webbdesign, marknadsföring i sociala medier, SEO, mobilt, brand journalism m.m. Läs mer.

2–5 juli, Tech Open Air i Berlin

Ett av få techevenemang som anordnas under sommaren. TOA är, förmodligen, den coolaste techkonferensen i hela Europa, delvis på grund av platsen den arrangeras på – nämligen Funkhaus Berlin, en gammal radiostation byggt i bauhausstil under DDR-tiden. TOA säger själva att de är en framtidssäker festival. Festivalen fokuserar enbart på nya trender och om hur teknologi förändrar våra liv, företag, samhällen och miljön. Läs mer.

12 september B2B Rocks i Paris

En konferens i Paris för startups, som är väldigt lik många andra former av startupmöten, förutom att den fokuserar på att företagen erbjuder sina produkter och tjänster till andra företag, främst enligt SaaS-modellen. B2B Rocks samlar allt från grundare av företag, riskkapitalister, experter, föreläsare och journalister. Arrangörerna själva skriver på sin hemsida hur dagen skall se ut: ”No bullshit tolerated”. Läs mer. 

29 september, Bitz & Pretzles i München

En tredagarsfestival som för samman över 5 000 starupentusiaster, med föreläsningar av, bland annat, grundarna av Virgin, Airbnb, Evernot och Zendek. Festivalen skapar unika nätverksmöjligheter runt oktoberfesten i München och uppmuntrar till meningsfulla relationer mellan grundare, investerare och media. Läs mer. 

18–19 september, TechBBQ i Köpenhamn

Ett ständigt växande techevenemang från ett nordiskt startupnätverk, som har gått och fått en stark internationell prägel. En plats där du kan möta affärsänglar, rekrytera talanger (eller bli rekryterad som en) och hitta potentiella kunder. Här presenteras också nya och banbrytande teknologiska lösningar. Läs mer.

9–16 oktober, Amsterdam E-Week

Ett stort internationellt evenemang som lockar över 25 000 yrkesverksamma till Amsterdam, för en vecka av olika event som handlar om e-företag, digitala medier, onlinemarknadsföring, e-handel och teknologi. Målet med veckan är att erbjuda en plattform där kunskap kan delas och nätverk kan skapas. Amsterdam E-week har också som mål att etablera Amsterdam som en europeisk samlingspunkt för innovativa företag, vilket ger hela evenemanget en stor internationell prägel. Läs mer. 

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från Four PR

Tack för din anmälan! Vad kul att du vill ha vårt nyhetsbrev!