Skrivet av

Martin Ruist

18 maj
2020
18 maj
2020

Four PR söker erfaren PR-konsult

Ort: Örebro
Tjänst: PR-konsult, heltid
Tillträde: efter sommaren 2020, enligt överenskommelse

För att möta förväntad ökad efterfrågan på våra tjänster under hösten söker vi nu efter en kunnig PR-konsult som vill förstärka vårt team i Örebro. Vi söker dig som har erfarenhet från konsultvärlden och har förmågan att snabbt sätta dig in i skilda kunders vardag och verklighet och inte räds snabba kast när förutsättningarna plötsligt förändras. Du växlar obehindrat mellan strategisk rådgivning och praktiskt PR-arbete. Vi arbetar med kunder i olika branscher, från olika delar av världen. Vi har haft en stark utveckling under 2019 med målet om fortsatt ambitiös tillväxt och behöver därför utöka vårt team med ytterligare en driven konsult.

 

HUVUDSAKLIGA ANSVARSOMRÅDEN
Du kommer att bistå Four PR:s kunder med PR-rådgivning så väl strategiskt som praktiskt. Det inkluderar att arbeta med pressreleaser, medierelationer, PR-strategier, omvärldsbevakning, analys och rapporter. Du ska kunna ta ett helhetsgrepp på några av byråns kunder och kunna driva kundernas kommunikationsarbete framåt. Du förväntas kunna ta egna initiativ för att utveckla PR-arbetet hos våra kunder. En viktig del är pressbearbetning där såväl att hitta nyhetsämnen och -vinklar hos våra kunder som att veta hur du får journalisterna intresserade av det du presenterar ingår. Ett redan befintligt nätverk i mediebranschen är meriterande.

Four PR arbetar med både svenska och internationella kunder. Därför är det viktigt att du känner dig bekväm med att arbeta och kommunicera både på svenska och engelska.

PROFIL OCH PERSONLIGHET
Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av strategiskt och praktiskt PR-arbete och kundrelationsarbete inom byråvärlden. Vi tror att du har en akademisk examen inom medie- och kommunikationsvetenskap, marknadsföring eller likvärdigt. Du är en utmärkt skribent och skriver felfritt och med självklarhet informationstexter, artiklar och pressmeddelanden. Du är van att arbeta självständigt och samtidigt prestigelöst kunna lösa uppgifter tillsammans med ditt team.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du:

 • är energisk och drivande
 • har god förmåga att jobba både enskilt och i team
 • är strukturerad och noggrann
 • är självgående och tar egna initiativ
 • är prestigelös och beredd att göra stort som smått
 • har en god kommunikativ och social förmåga
 • har en god analytisk förmåga
 • har vana av att driva kundrelationer
 • har dokumenterad förmåga att uttrycka dig mycket väl i skrift
 • har förmåga att snabbt och strukturerat ta in och tolka information
 • förutom svenska även behärskar engelska på en nivå som gör att du utan hinder kan arbeta på språket. Ytterligare ett nordiskt eller stort europeiskt språk, exempelvis tyska, franska eller spanska, är meriterande.
 • uppskattar nätverkande och att knyta kontakter

Skicka din ansökan via mail till konsult2020@fourpr.se senast 22 juni 2020. Urval kommer att göras löpande, så sänd gärna din ansökan snarast.

Four PR är en liten men expansiv byrå. Det betyder att du kommer att involveras i många olika uppgifter och projekt, på alla nivåer. Vi har nära till beslut och det finns goda möjligheter att själv vara med och påverka arbetsplatsen och verksamheten. Vi ser gärna att du också tar egna initiativ lika mycket för att utveckla kunderna som byrån. I Four PR får du en arbetsgivare som prioriterar medarbetarna och ser det precis lika självklart att utveckla kund som kollega. Vi sitter i nyrenoverade, väl tilltagna och ändamålsenliga lokaler på Stortorget i centrala Örebro. Anställningen omfattas av kollektivavtal mellan Almega Tjänsteföretagen och Unionen.

Har du några frågor? Tveka inte att höra av dig till Martin Ruist.

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från Four PR

Tack för din anmälan! Vad kul att du vill ha vårt nyhetsbrev!