Löpande PR-stöd | Ett aktivt PR-arbete lyfter glasull i Norden
Skrivet av

Fredrik Stengarn

23 september
2016

Löpande PR-stöd | Ett aktivt PR-arbete lyfter glasull i Norden |Knauf Insulation

English Translation

Knauf Insulation, som är en del av tyska företagsgruppen Knauf Group, tillverkar isoleringslösningar av glasull. Knauf Insulations närvaro på den Nordiska marknaden inleddes 2009, och har sedan dess vuxit. Knauf Insulation har varit kund till Four PR sedan 2014 och med aktiv PR tar de större plats i i branschen.

Knauf Insulation har valt att jobba med Four PR för att etablera och hantera deras PR-arbete i Norden (Sverige, Norge, Danmark och Finland (den sista marknaden påkopplad 2016)). Syftet är skapa affärsdrivande PR som bidrar till att etablera Knauf Insulation i Norden och öka användningen av Knauf Insulations produkter. Four PR jobbar tillsammans med Strateg Marknadsföring, som har det övergripande ansvaret för Knauf Insulations marknadsföring i Norden.

Som relativt ny aktör på en marknad med flera konkurrenter är varumärkeskännedomen för Knauf Insulation relativt låg. För att råda bot på det har vi hjälp dem ta fram en PR-plan som sedan legat till grund för allt PR-arbete i Norden. Sedan starten 2014 har vi fortsatt öka Knauf Insulations ”share of voice” i nordisk branschmedia. Är du nyfiken på PR-arbetet kan du följa en del av det på www.mynewsdesk.com/se/knauf-insulation

Såhär säger Peter Isacsson, Nordic General Manager på Knauf Insulation om samarbetet:

”Vi har gett Four PR fullt förtroende att driva vårt PR-arbete framåt, såhär några år in i samarbetet kan jag konstatera att de gör det med mycket goda resultat. De har en förståelse för vilka behov vi som kund har, och de har också på ett bra sätt hittat en nivå i PR-arbetet som passar oss väldigt bra” 

Läs mer om Knauf Insulation på www.knaufinsulation.se

Vill du veta mer? Kontakta

Fredrik Stengarn

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från oss och PR-världen Klicka här för att prenumerera på Pricksäkert.