Att välja pr-byrå – panik! Hur gör man?
Skrivet av

Fredrik Stengarn

21 oktober
2016
21 oktober
2016

Att välja pr-byrå – panik! Hur gör man?

Det är byråvalstider, när marknadsbudgetar spikas inför 2017 och byråavtal börjar löpa ut. Men! Det är inte så lätt att hitta en byrå som passar. Det finns många att välja på, flera hundra faktiskt, och det är såklart viktigt att det blir rätt. Men ingen panik – nedan kommer några bra tips inför byråvalet. 

Här kommer tre tips inför valet av pr-byrå:

  1. Fundera på vad som är viktigt för dig i en byrårelation. Vad ska byrån göra? Handlar det om strategiskt eller praktiskt stöd, eller rent av båda två? Tänk på att alla byråer är olika och därför har olika för- och nackdelar. Att en byrå är stor betyder inte alltid att den är bäst, och att en byrå är liten betyder inte alltid att den är snabbfotad. Därför är det viktigt att hitta en byrå som passar dig och din organisation. Var öppensinnad. Ibland kan den oväntade byrån vara den rätta.
  2. Viktigt! Begär inte bara in offerter, utan boka också ett möte med byrån. Be om att få träffa personer som ska ingå i en potentiell arbetsgrupp. Det kanske absolut viktigaste i en byrårelation är människorna.
  3. Fråga efter referenser, men stirra dig inte blind på att referenser och case nödvändigtvis behöver vara inom samma bransch som den du verkar i. Det som byrån ska stå för är framförallt pr- och kommunikationskompetens, branschkompetensen står i regel du för.

Nyfiken på oss?

Ladda ner 7 skäl att välja Four PR!

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från oss och PR-världen Klicka här för att prenumerera på Pricksäkert.