Hur är det att ha praktik på Four PR?
Skrivet av

Four PR

17 juni
2014
17 juni
2014

Hur är det att ha praktik på Four PR?

Nu har snart 8 praktikveckor hos Four PR susat förbi. Det har gått otroligt fort och jag är tacksam för att jag valde att förlänga praktiken från de ordinarie 5 veckor som ingick i min kurs på universitetet. Jag gör nu min näst sista vecka på kontoret och efter det kommer jag att finnas på plats på Almedalsveckan ifall grabbarna på Four behöver förstärkning. Därmed tänkte jag lite kort redogöra för hur min praktik på byrån sett ut!

Vad har jag gjort då?
Som praktikant på en liten byrå som Four PR tilldelades jag ganska mycket ansvar: egen nyckel och larmkod till kontoret, samt tillgång ett eget skrivbord med dator och mailadress. Jag har fått hänga med på intressanta möten,luncher och företagsmingel. Med andra ord har min roll känts mer eller mindre som att få vara en tredje anställd, givetvis med stöd och svar på de frågor som dyker upp hos mig som oerfaren inom branschen. Arbetsuppgifterna har varit mycket varierade – något som passar mig perfekt då jag är en person som hellre tar spännande utmaningar än invanda rutiner. Jag har fått pyssla med allt från briefing och kundmöten till webbdesign, sociala medier och nyhetsbrev. Således har jag både fått författa texter i olika sorters kanaler, samt pysslat en hel del med bildredigering och webb.

Vilken hjälp har jag fått?
Både Fredrik och Martin har varit till stor nytta som handledare, de finns alltid till hands och erbjuder olika expertis och perspektiv. Detta tror jag är nyckeln till mycket av byråns framgångar och det faktum att den växer med fler kunder. Man behöver en bred kompetens och många olika, nytänkande idéer för att täcka ett så brett område som Örebro, Stockholm och Mälardalen med så många varierade typer av uppdragsgivare.

Vad har jag lärt mig?
Jag har absolut haft stor nytta av min tid på Four PR och blivit några viktiga erfarenheter rikare, som t.ex. hur man bemöter och förhandlar med kunder eller hur det är att driva eget företag Det senaste har fått mig att reflektera lite över huruvida jag någon dag skulle kunna tänka mig att starta eget. Förutom detta har praktiken varit ovärderlig som språngbräda för ett framtida nätverkande. Detta, kombinerat med mina funderingar om eget företag eller PR-roll på reklambyrå, har gett mig ett bra första steg ut i arbetslivet och en vag plan för framtiden.

Vad händer nu?
Närmast kommer nu C-uppsatsen i höst och därefter flyttar jag till Boston (USA) en termin. Efter det händelserika året är jag en nybakad PR-student/kommunikatör med några större resor i blicken innan jag lägger skarpt sikte på arbetslivet. Planen är att jobba med PR på PR-byrå, Reklambyrå eller något företags kommunikationsavdelning. Förhoppningen är att landa i Stockholm, men jag kommer att flytta dit jobbet tar mig. Får jag avslutningsvis drömma lite är jag också chef eller egenföretagare innan min 30-årsdag.

//Jenny

 

Jenny

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från oss och PR-världen Klicka här för att prenumerera på Pricksäkert.