”Nu vet jag att PR kan innebär så mycket mer”
Skrivet av

Linnéa Karlsson

19 december
2019
19 december
2019

”Nu vet jag att PR kan innebär så mycket mer”

Under hösten har Sofie Karlsson gjort sin praktik hos oss, samtidigt som hon har läst hållbar utveckling och projektledning. Praktiken lider nu tråkigt nog mot sitt slut. Vi passade på att ställa några snabba frågor till Sofie innan hon gav sig iväg till hennes sista seminarium på universitetet, någonsin (!). Sofie känner sig nu klar i skolbänken och är mer än redo att ge sig in i PR- och kommunikationsbranschen. 

Stort tack för att du ville göra din praktik hos oss på Four PR. Det har varit jättekul att ha dig här!
Tack själva för att jag fått göra min praktik hos er. Det har varit väldigt roligt och lärorikt!

Vad hade du för bild av PR-yrket innan praktiken?
Innan praktiken hade jag inte stenkoll på vad arbetet på en PR-byrå innebar. När jag tänkte på PR tänkte jag främst på pressmeddelanden och relationer med journalister, men nu vet jag att PR kan innebära mycket mer än så.

Är det något som har överraskat dig?
Något som överraskat mig är att det är mer strategiskt arbete än vad jag väntat mig, vilket jag tycker är kul!

Har något varit precis som du har tänkt dig?
Om man får vara så klyschig vill jag säga att det varit roligare än vad jag förväntat mig. Arbetsuppgifterna har såklart bidragit till det, men framförallt den härliga stämningen som finns på kontoret.

Är det något som har varit speciellt roligt att göra?
Det roligaste har varit att vara med under utvecklingen av en kunds nya kommunikationsplan. Att arbeta tillsammans med personer på byrån samt kunden för att hitta rätt ingång och fokusområden har jag lärt mig jättemycket av.

Vad har du fått lära dig på praktiken som du inte har fått lära dig på universitetet?
Inom utbildningen finns ett stort fokus på teori, vilket har gjort att jag inte fått någon riktig uppfattning om hur PR-yrket går till i praktiken. Under hösten har jag fått ta del av hur olika delar av PR-arbetet fungerar. Från analys och strategi till produktion av pressmeddelanden och kommunikationsaktiviteter.

Vilken är din största lärdom från denna höst?
Min största lärdom från hösten som praktikant är att det oftast krävs mer analys och förberedelser än vad du tror.

Vi önskar Sofie lycka till i arbetslivet!

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från oss och PR-världen Klicka här för att prenumerera på Pricksäkert.