Four PR har hängt med unga forskare från hela världen på Nobelprismuseet
Skrivet av

Four PR

15 december
2022
15 december
2022

Four PR har hängt med unga forskare från hela världen på Nobelprismuseet

Under måndagen den 5e november gick första dagen av Stockholm International Youth Science Seminar (SIYSS) 2022 av stapeln. Evenemanget arrangeras av Unga Forskare, en av Sveriges största ideella ungdomsorganisationer med syfte att ge barn och ungdomar mellan 6–25 år förutsättningar att utveckla sitt intresse för naturvetenskap, teknik och matematik. Vår PR-konsult Hannes deltog under evenemangets första dag för att dokumentera och intervjua deltagare.

Första dagen av årets upplaga av SIYSS ägde rum på Nobelprismuseet i Stockholm. Dagen inleddes med att 12 forskare fick presentera sina forskningsprojekt och därefter var det en gemensam lunch med samtliga 23 deltagande forskare, nobelpristagaren Professor David MacMillan och representanter från organisationen Unga forskare, UNICEF och Nobelmuseet. Under eftermiddagen var det sedan dags för ett rundabordssamtal mellan 11 unga forskare och nobelpristagaren.

Four PR har arbetat pro-bono med Unga Forskare sedan 2019, och i år hjälpte vi organisationen med kommunikationen kring SIYSS inledande dag. Inför arrangemanget gjordes medielistor, ett pitch-manus samt ett pressmeddelande med olika vinklar. Hannes var sedan med på plats under arrangemangets första dag för att dokumentera och intervjua deltagare.

– Det har varit otroligt givande att få ta del av, bidra till och närvara vid Stockholm International Youth Science Seminar. Att få vara på plats och lyssna till alla spännande dragningar och intressanta diskussioner i den unika miljön som är Nobelprismuseet var både intressant och inspirerande, säger Hannes.

Efter arrangemanget skickade vi sedan ut pressmeddelanden till relevanta medier och journalister. Eftersom hela dagen spelades in och sändes i efterhand, så marknadsförde vi även följande med hjälp av pressmeddelande som handlade om att forskningspresentationerna skulle sändas.

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från oss och PR-världen Klicka här för att prenumerera på Pricksäkert.