Årets Almedalstidning går nu att läsa på webben
Skrivet av

Martin Ruist

25 juni
2013
25 juni
2013

Årets Almedalstidning går nu att läsa på webben

Om bara några dagar sätter årets Almedalsvecka igång i Visby, Gotland. Över 2000 seminarier kommer ordnas under veckans 8 dagar. Nytt för i år är att den officiella programtidningen fått en ny utgivare. Än så länge verkar det vara ett bra drag. Det nya företaget Almedalsguiden har förutom en tidning i smidigt storpocketformat istället för tabloid även bemödat sig att ge ut en särskild app, åtminstone till Iphone, med hela programmet och möjlighet att spara evenemang till sin egen kalender. Tidigare år har möjligheten att organisera och hålla reda på sitt program  i sin telefon eller surfplatta varit begränsade, om jag ska uttrycka mig diplomatiskt. Det har helt enkelt inte funnits någon officiell app och de inofficiella som funnits har varit allt annat än bra. Nu återstår att se hur den officiella appen fungerar i praktiken.

 

Läs Almedalstidningen online – redan nu

Redan nu går det alltså att läsa den officiella Almedalstidningen online. Tidningen kommer sedan att delas ut på många platser runt om i Visby, samt på flyg- och båtturer till Visby.

Four PR i Almedalen

Four PR finns så klart på plats i Almedalen även i år, precis som de senaste två åren. I år hjälper vi YH Mälardalen, Handelskammaren Mälardalens yrkeshögskoleprojekt, och Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna.

YH Mälardalen håller seminariet ”Yrkeshögskolan är 7 % av all eftergymnasial utbildning. Är det balans mellan satsning och behov?”, som vi både hjälper till att arrangera och modererar. Det kan bli ett riktigt intressant samtal om hur utbildning och arbetsmarknad skulle kunna samarbeta mer kring yrkeshögskolekonceptet, med tunga namn som Maria Arnholm (fp) och Elisabeth Svantesson (m) med flera i panelen. Seminariet är måndagen 1 juli klockan 13.00-14.25 och det serveras lunchwraps.

Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna har ett kafé i anslutning till Försvarspolitisk Arenas seminarielokal, som vi hjälpt dem att göra till ett diskussionskafé som ett onlinediskussionsforum fast på riktigt, i verkligheten. Det ska bli spännande att se hur det går. Du hittar diskussionskaféet på S:t Hansgatan 11, med ingång från Trappgränd.

Om du är i Visby nästa vecka tycker jag verkligen att du ska besöka seminariet och slå en lob förbi Försvarspolitisk Arena.

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från oss och PR-världen Klicka här för att prenumerera på Pricksäkert.