Rekordtweeten efter Oscarsgalan.
Skrivet av

Fredrik Stengarn

4 mars
2014
4 mars
2014

Rekordtweeten efter Oscarsgalan.

Komikern och programledaren Ellen DeGeneres hade den stora äran att leda årets upplaga av Oscarsgalan som sändes nyss natten mellan söndag och måndag. Hon bjöd bland annat på pizza och dessutom valde hon att använda sitt eget twitterkonto (@TheEllenShow) som exponeringskanal. Kontot har över 27 miljoner (!) följare och Ellen samlade ihop en rad kända skådespelare och tog en ”selfie” med dem (även om det kanske egentligen borde kallas ”groupie”, men det är ju något helt annat.

Samtidigt som medierna börjat rapporterat om rekordet – att tweeden retweetats över två miljoner (!) gånger så har nyheten redan blivit gammal. I skrivande stund ligger tweeden på över tre miljoner (!) retweets och över en och en halv miljon favoritmarkeringar. Häftigt vilken genomslagskraft!

Tweeten löd: ”If only Bradley’s arm was longer. Best photo ever. #oscars pic.twitter.com/C9U5NOtGap ”

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från oss och PR-världen Klicka här för att prenumerera på Pricksäkert.