Instagram lanserar röstfunktion
Skrivet av

Linnéa Karlsson

4 oktober
2017
4 oktober
2017

Instagram lanserar röstfunktion

För drygt ett år sedan pågick omröstningar i livevideos på Facebook, där tittarna hade möjlighet att rösta på olika saker med hjälp av reaktionsknapparna. Denna trend satte Facebook senare stopp för när reglerna för hur reaktionsknapparna fick användas ändrades.Nu är röstningsfunktionen tillbaka igen, men inte på Facebook utan på Instagram.

Instagram lanserar nu sin egen röstningsfunktion för Instagram Stories. För att använda den nya funktionen gör du precis som vanligt när du ska göra en story – under menyn, där du hittar ”stickers”, väljer du ”omröstning”. Du kan då skriva din egen fråga och antingen låta dina följare svara Ja eller Nej (som är standard) eller anpassa svarsalternativen efter önskemål. Följarna kommer se resultat så snart de svarat på frågan, vilka som röstat på vad finner du i statistiken för din story. Genom röstningsfunktionen kan Instagram Stories bli mer interaktivt, vilket varumärken kan ha stor användning av.

Instagram passar även på att lansera två nya redigeringsfunktioner. Den ena är en färgfunktion som gör det möjligt att plocka upp en färg i din bild för att rita eller lägga till en text med en matchande nyans. Den andra funktionen gör det enklare att centrera text och ”stickers” i bild eller video.

Sugen på att testa den nya funktionen? Uppdatera din telefon till den senaste programvaruuppdateringen.

Lycka till!

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från oss och PR-världen Klicka här för att prenumerera på Pricksäkert.