Träffpunkt blir Vågen
Skrivet av

Fredrik Stengarn

24 november
2010
24 november
2010

Träffpunkt blir Vågen

Läser i dagens NA att shoppinggallerian Träffpunkt byter namn till Vågen. Detta eftersom att hela gallerian är nyrenoverad och det numer finns utrymme för en hel del nya butiker. De har gått från 17 till 37 butiker sedan nyrenoveringen började för två år sedan.

En spontan känsla är att det känns helt rätt med namnbytet. Det behövs något nytt, dessutom blir det väldigt passande eftersom gallerian ligger vid Våghustorget. Vad vi förstått blir nya officiella namnet Vågen Gallerian. Även om Galleria Vågen hade smakat bättre.

Ur PR-synpunkt då? Jo, ett namnbyte är överlägset effektivast för att ingjuta en ny känsla hos örebroarna. Vågen blir ett naturligt val om vill koppla till det geografiska läget. Människor kommer automatiskt att ställa sig negativa till namnbytet, det ligger i människors natur. Men jag tror att vi örebroare snart vänjer oss – och kommer uppskatta vår nya topmoderna galleria. Det går en våg av nya vindar genom Örebro som allt fler hänger på, det är så väl smart som bra rent strategiskt. Så som PR-konsult tycker jag det är helt rätt.

På tal om namnbyte tycker jag Örebro Länsteater borde byta byta namn till Slottsteatern och anspela på sin närhet till slottet. Men det är ju bara en ytterst ovidkommande åsikt jag har.

Signerat,
Fredrik

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från oss och PR-världen Klicka här för att prenumerera på Pricksäkert.