Lilla Örebro + Four PR = succé!
Skrivet av

Fredrik Stengarn

7 december
2010
7 december
2010

Lilla Örebro + Four PR = succé!

Restaurangen Lilla Örebro i Örebro serverar under den här veckan (v. 49) samma mat som Virginska skolmatsrestuarangen. Detta är ett projekt för att visa att skolmat även platsar på en väletablerad och populär restaurang. Four PR fick i uppdrag att ta fram en pressrealease och skapa uppmärksamhet kring detta.

SVT Tvärsnytts inslag hittar ni här!

Sveriges Radio Örebros inslag hittar ni här

TV4 Örebros inslag hittar ni här!

Och såhär såg pressmeddelandet ut;

PRESSMEDDELANDE 2010-12-03

Lilla Örebro Bar & Kök har skolmat på sin meny vecka 49

Under vecka 49 serverar Lilla Örebro mat från samma meny som Virginska skolan i Örebro. Lilla Örebros krögare Davide Lindqvist vill visa att skolmat även platsar på en av de populäraste restauranterna i Örebro. Skolmaten har ofta ett oförtjänt dåligt rykte men genom denna kampanj vill Lilla Örebro visa att skolmat även kan vara bra mat.

– Vi ser denna kampanj som en möjlighet till att bättra på skolmatens rykte. Vi tror på skolmaten som en bra introduktion till ett starkt matintresse, säger Davide Lindqvist på Lilla Örebro

Idén till den här veckans kampanj kom efter ett två dagar långt gästspel som Davide Lindqvist gjorde i Virginska skolans skolkök i mitten av november. Gästspelet genererade mycket bra respons från såväl elever som personal. Det gav mersmak och idén att använda samma meny på Lilla Örebro som i skolan väcktes.

– Alla här på Lilla Örebro är spända av förväntan inför veckan som kommer, det kommer bli superkul att se hur menyn tas emot, säger Robert Sandqvist, delägare på Lilla Örebro.

Dessutom finns det möjlighet för Virginska skolans kökspersonal att praktisera under veckan hos Davide Lindqvist i restaurantköket.

Lilla Örebros och Virginska skolans meny vecka 49:
Falukorv med vitlökskräm och potatismos
Pasta Bolognese
Egenpanerad sej med remouladsås och kokt potatis
Stroganoff med grillad paprika
Stekt kotlettrad med örter, potatisgratäng och sky

För mer information, vänligen kontakta Lilla Örebro
www.lillaorebro.se | Telefon 019 10 14 50

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från oss och PR-världen Klicka här för att prenumerera på Pricksäkert.