PR-succé för Mondi och övriga som räddade Talangen
Skrivet av

Fredrik Stengarn

16 april
2012
16 april
2012

PR-succé för Mondi och övriga som räddade Talangen

Talangtävlingen Talangen i Örebro har varit hotad av nedläggning efter att det visat sig fattas 400 000 kronor för att kunna genomföra tävlingen i år. Bland annat gick Örebro kommun in med 100 000 kronor av beloppet som saknades och Nerikes Allehanda bidrog med 25 000, samt drog igång en insamling där läsarna kunde sms:a in pengar. Ytterligare en donation om 50 000 gjordes av en enskild Örebroföretagare.

Ytterligare lite mindre summor donerades, bland annat genom NAs sms-insamling.

Tillslut återstod hela 220 000 krnor, alltså mer än halva beloppet som från början saknades.

Idag meddelade papperstillverkningsföretaget Mondi i Örebro att de går in med resterande 220 000 kronor för att rädda Talangen.

Som PR-utövare kan jag verkligen bli glad att det finns de som förstår vikten av bra CSR-arbete och att det gäller att engagera sig. Dels bidrar man till samhället och till invånarna som bor och verkar i ens närområde, men man får också en himla fin PR.

Mondis bidrag är givetvis, om man förenklar det, en PR-succé för företaget som får en nyhet i NA om deras bidrag med rubriken ”Nu är Talangen räddad”. Även SVT uppmärksammade att Mondi skjutit till de sista pengarna.

Smart drag av Mondi!

Däremot kan man rikta en känga åt alla artister som varit ute och farit i media om hur viktig Talangen är och vilken skandal det vore om den lades ned för att de inte bidragit med en enda krona. Det är enkelt att gapa, men tydligen svårt att vara med och bidra.

Här är listan över de som bidrog: 

220 000 | Förpackningsföretaget Mondi
100 000 | Örebro kommuns kultur- och medborgarförvaltning
50 000 | Örebroföretagaren Göran Hedberg
25 000 | NA
4380 | Via NA-läsarnas sms
637 | Bandet Brother Of Another Mother, Örebro
300 | Örebroaren Benny Jensen

Summa:
400 317 kronor

 

/Fredrik

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från oss och PR-världen Klicka här för att prenumerera på Pricksäkert.