Lär känna Filippa!
Skrivet av

Johanna Nilsson

24 januari
2023
24 januari
2023

Lär känna Filippa!

Förra veckan började vår nya praktikant Filippa! Hon studerar sin sista termin på Medier, kommunikation och PR-programmet vid Örebro universitet och kommer under vårterminen att göra sin praktik hos oss på Four PR. Vi är jätteglada över att ha Filippa här och ser fram emot en rolig och händelserik vår tillsammans. För att du ska få lära känna henne lite bättre har vi här ställt ett par frågor.

Hur känns det att din praktikperiod är i gång?
– Det känns fantastiskt! Jag har sett fram emot praktiken under hela höstterminen så det ska bli sjukt kul att få komma i gång på riktigt nu. Jag ser bland annat fram emot att lära mig mer om att driva PR i digitala kanaler och sociala medier, men även mer om varumärkesstrategi.

Hur kommer det sig att du har valt att spendera din praktikperiod på just en PR- och kommunikationsbyrå?
– PR-yrket är något jag varit nyfiken på och intresserad av sedan starten av min utbildning, därmed kändes en PR-byrå som ett självklart val. Jag har haft ett positivt intryck av Four PR sedan jag upptäckte byrån och tror jag kan lära mig mycket av min praktik här.

Vad är dina förväntningar för den kommande våren hos Four PR?
– Att äntligen få en inblick i hur yrket faktiskt ser ut i det verkliga livet, men även få med mig massvis med lärdomar från praktiken. Det ska bli häftigt att efter nästan tre år få sätta utbildningen i praktik.

Vad tar du främst med dig från din utbildning?
– Utöver den självdisciplin som utvecklats under min studietid så tar jag med mig mycket från kurserna i Strategisk kommunikation där jag fått lära mig målgruppsanpassa, hantera Adobe-sviten och skriva texter för olika plattformar och situationer.

Vad gör du helst under en ledig dag?
– Jag spenderar gärna min tid med nära och kära, tittar på serier och tar promenader. Jag har även spelat tvärflöjt sedan åtta års ålder och kan under en regnig dag tycka om att ta fram flöjten och spela en stund.

Vad klappar ditt hjärta lite extra för?
– Mitt hjärta klappar lite extra för mat och dryck! Jag har under flera år jobbat som barista och blev lite utav en kaffe-nörd under den tiden, vilket är något som följer med mig än idag. Matlagning är även något jag tycker är otroligt roligt, framför allt att göra som en sällskapsaktivitet.

Vi hälsar Filippa varmt välkommen till Four!

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från oss och PR-världen Klicka här för att prenumerera på Pricksäkert.