Lär känna Isabelle!
Skrivet av

Filippa Öhman

15 januari
2024
15 januari
2024

Lär känna Isabelle!

I inledningen av det nya året fick vi ett tillskott till gänget! Isabelle Wallin som kommer att jobba som PR-koordinator. Isabelle har en kandidatexamen i svenska språket samt en utbildning i strategisk kommunikation i ryggen och har tidigare jobbat inom journalistik och nu senast som trafikplanerare. För att du ska få lära känna Isabelle lite bättre har vi passat på att ställa henne ett par frågor.

Berätta om din roll som PR-koordinator på Four PR
PR-koordinator är en väldigt varierande roll där den centrala delen är att stötta konsulterna i alla olika kunduppdrag. Så arbetsdagarna innehåller både produktion, till exempel att skriva pressmeddelanden och att skapa innehåll till sociala medie-inlägg, men också strategi såsom framtagande av PR-planer och dylikt.

Vad gjorde du innan du började på Four PR?
Jag har läst strategisk kommunikation på Berghs School of Communication och har även en kandidatexamen i svenska språket från Högskolan i Gävle. Jag har en ganska bred yrkeserfarenhet, så jag har samlat på mig kunskap från många olika branscher inom både privat och offentlig sektor. Nu senast kom jag från en roll som trafikplanerare där jag planerade kollektivtrafik i Örebro län. Jag har även jobbat som journalist, både som anställd och frilans.

Är det något speciellt område som du tycker är extra kul?
Det finns många områden som intresserar mig! Eftersom jag är utbildad inom strategi har jag en naturlig fallenhet för det. Skrivandet har varit med mig sedan barnsben. Men jag tycker även att content är väldigt kul och hoppas på att få lära mig mer om exempelvis redigering och klippning.

Om du får drömma fritt, var ser du dig själv om tio år?
Eftersom livet är föränderligt försöker jag att inte ha alltför konkreta yrkesmål. Det viktigaste för mig är att arbeta med något som känns meningsfullt, roligt och ständigt utvecklande. Men om 10 år arbetar jag kanske mer strategiskt inriktat, kanske mot affärsutveckling. På det personliga planet hoppas jag på att ha bockat av de flesta måste-se band från min bucket list och att ha rest mer!

Vad klappar ditt hjärta lite extra för?
Något jag ser som ett enormt ansvar i mitt kommunikationsarbete är att alltid ha inkluderingsaspekten i åtanke. För mig är det viktigt att alla människor representeras och tilltalas på ett rättvist sätt – att arbeta aktivt med att exempelvis inte spä på skadliga fördomar om utsatta grupper i samhället.

Vad gör du helst en ledig dag?
Det beror helt på humör och säsong! Men generellt gillar jag att röra på mig – tränar på gym och spelar padel och de senaste åren har jag även fått upp ögonen för löpning. Ett annat nyfunnet intresse är loppis, så jag fyller gärna en hel sommardag med en loppisrunda över länet. Under hösten blir det många turer till kantarellskogen.

Vi är så peppade på att ha Isabelle ombord och ser fram emot en rolig och spännande tid tillsammans!

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från oss och PR-världen Klicka här för att prenumerera på Pricksäkert.