Four PR låter anställda jobba ideellt en vecka per år – stärker byråns strategiska erbjudande
Skrivet av

Four PR

10 januari
2024
10 januari
2024

Four PR låter anställda jobba ideellt en vecka per år – stärker byråns strategiska erbjudande

Våra grundare Martin och Fredrik ser ett värde i det ideella. Därför valde de att införa en ideell timme per vecka. Det innebär att varje anställd får ägna en timme av sin arbetstid varje vecka till valfritt ideellt engagemang. Sammantaget på ett år blir det en hel arbetsvecka per medarbetare.

– Förutom att vi vill stötta ideella organisationer med vår tid så tror vi på att ett ideellt engagemang vidgar perspektiven för våra medarbetare. I det ideella engagemanget får du andra erfarenheter och chans att pröva andra färdigheter än vad du gör på jobbet, inom ledarskap, ekonomi eller organisation till exempel. Det är erfarenheter som du sedan bär med dig och kan använda för att utveckla och förbättra den strategiska rådgivningen till våra kunder. Jag är själv uppvuxen inom civilsamhället och det ideella föreningslivet genom Scouterna, men har också varit engagerad i bostadsrätts- och samfällighetsföreningsstyrelser, så jag vet själv vilken enorm inverkan det har haft på mina strategiska kompetenser i dag, säger Martin Ruist, vd på Four PR.

Idén till den ideella timmen grundar sig i Four PR:s mission: Att hjälpa våra kunder att upptäcka sin roll i och sitt bidrag till samhället, och pusha dem att utveckla den.

– Missionen begränsar sig ju inte bara till våra kunder, utan våra medarbetare har förstås också en roll i och ett bidrag till samhället runtomkring oss. Det vill vi uppmuntra och bejaka, säger Martin.

En av medarbetarna som har valt att använda sig av den ideella timmen är Linnea Karlsson som lägger sin ideella tid på organisationen Mamma till Mamma.

– Mamma till Mamma är en organisation som ligger mig varmt om hjärtat. Det är en ideell organisation med syfte att förebygga psykisk ohälsa som uppstår i samband med graviditet eller småbarnsperiod samt främja tillfrisknande hos dem som drabbats. Att få möjligheten att engagera mig ideellt i en hjärtefråga på arbetstid samtidigt som jag får använda min kommunikationsexpertis är något jag värdesätter högt. Jag är stolt över att jobba på ett värderingsstyrt företag där jag verkligen får vara med och göra skillnad, säger Linnea, PR-konsult på Four PR.

Resumé har uppmärksammat vår ideella timme. Läs gärna artikeln här

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från oss och PR-världen Klicka här för att prenumerera på Pricksäkert.