Från Nobelpristagare till forskningsprojekt: En inspirerande dag med Unga forskare
Skrivet av

Alice Sandberg

14 december
2023
14 december
2023

Från Nobelpristagare till forskningsprojekt: En inspirerande dag med Unga forskare

Bara namnet Stockholm International Youth Science Seminar 2023,  säger en del om vad Hannes och jag var med om den 6 december. SIYSS arrangeras av Unga Forskare och evenemanget har som mål att höja och utveckla barn och ungdomars intresse för naturvetenskap, teknik och matematik. Genom 18 unga forskare världen runt blev denna dag väl värd att minnas!

Dagsprogrammet hölls på Sergel Biograf i centrala Stockholm med tanken att möta unga där unga befinner sig och inleddes med 14 fantastiska forskare som presenterade sina forskningsprojekt. Därefter fick de unga forskarna delta i ett större samtal, Minds of the Future med framtidsfrågor som rörde AI och klimatet. Med popcornskålen i knät fick den fullsatta biosalen med elever även lyssna till Nobelpristagaren, professor Moungi Bawendi som även han deltog i höjdpunkten av dagen.

Dagen rundades sedan av med resterande fyra unga forskare som presenterade sina forskningsprojekt samtidigt som ett monterområde hölls utanför biosalen. Det var en otroligt givande dag att få vara en del av och det gjorde mig väldigt glad att se elevernas engagemang för de unga forskarnas forskningsprojekt. Att få lyssna på alla de spännande forskningspresentationerna och ta del av de intressanta diskussionerna med självaste nobelpristagaren var verkligen inspirerande.

Tillsammans med Unga Forskare har vi på Four PR arbetat ideellt med organisationen sedan 2019, och i år var vi stolta över att bidra med kommunikationen för SIYSS. Vi hjälpte till med medielistor, ett pitch-manus och ett pressmeddelande efter evenemanget.

Med en dag full av kunskap och inspiration känns det viktigt att fortsätta sprida budskapet till en bredare publik och med det sagt så var SIYSS verkligen en minnesvärd och inspirerande dag för alla deltagare och arrangörer. Det var en dag fylld med kunskap, intressanta diskussioner och möten mellan framstående forskare och unga lovande talanger.

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från oss och PR-världen Klicka här för att prenumerera på Pricksäkert.