O, Helga Natt i Örebro
Skrivet av

Martin Ruist

6 december
2010
6 december
2010

O, Helga Natt i Örebro

Hej kära bloggläsare, Filip Jarl här bakom tangenterna.

Igår, söndag, var jag och min vackra flickvän samt hennes mor på julkonsert. Vi var på O, Helga Natt här i Örebro. Som nyinflyttad var det inget jag kände till direkt, men det är tydligen ett återkommande evenemang varje år. Ett väldigt trevligt arrangerat evenemang, som blandar allsång och artistuppträdanden. Örebro-profilen Ernst Kirchsteiger var – precis som året innan – allsångsledare och värd. Han gjorde ett helt ok jobb utan att glänsa. Måste säga att han var en anning dåligt påläst. Han glömde till exempel bort en del texter i allsångerna. Han körde mest på sin mysighet och inte så mycket på att agera felfritt (P. Jihde skulle ha gråtit om han såg Ernst insats).

Vidare uppträdde Måns Zelmerrrrrlööööw och Pauline – de gjorde båda ett strålande jobb. Måns briljerade som vanligt. De var till skillnad från Ernst pålästa och kunde sina texter och mellansnack klockrent.

Showen avslutades med att den franske tenoren Avi Klemberg sjöng ”O, Helga Natt” på originalspråket franska. Ett minst sagt pampigt avslut på en fantastisk kväll. Kanon.

Det hela kommer att sändas i TV4 klockan 20.00 på julafton. (bästa sändningstid!) Så ni som inte var på plats får en chans att se det då hemma i värmen.

Ur en PR-synvinkel är det här jättebra för Örebro. Uppslutningen är stor, omkring 25 000 besöker årligen evenemanget. Inte bara örebroare kommer för att närvara, med det menar jag att det drar folk till Örebro. Se bara på min flickväns mamma som kom hit för att se det hela. Det talas flitigt om Örebro under hela showen och ingen som ser TV-sändningen kommer missa att det är i Örebro inspelningen sker. TV-sändningen kommer troligtvis att ses av ett stort antal tittare. Bra för Örebro!

Hela tillställningen är väldigt varm och trevlig vilket ger ett intryck av att hela Örebro är varmt och trevligt. En tanke som kanske slår folk är; kanske är det här man ska bo o fira jul – om det ska vara så här trevligt i Örebro mest hela tiden. Med Ernst och allt…

Jag är nöjd. Mer än nöjd. Ett extra plus ska ges till Svenska Kyrkan som bjöd alla som lyssnat och tittat på varm choklad efteråt.

Måns Zelmerlöw bjuder publiken på en av många låter

Jag kommer definitivt att stå där och frysa nästa år igen – men jag vet då att den värme som sången och gemenskapen ger gör mödan värd.

Tack o bock!
/Filip

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från oss och PR-världen Klicka här för att prenumerera på Pricksäkert.