Svenska dialektmysterier är tillbaka
Skrivet av

Martin Ruist

15 mars
2012
15 mars
2012

Svenska dialektmysterier är tillbaka

Språket blir allt viktigare i många yrken, inte bara inom kommunikationsbranschen. Därför är det helt rätt att SVT nu åter börjar sända ett underhållningsprogram med ett väldigt subtil men lättillgänglig språkbildning.

Det är nu sex år sedan Svenska dialektmysterier tilldelades priset för Årets infotainmentprogram i Kristallengalan, den svenska tv-programsgalan. Nu är programmet med Fredrik Lindström i ledarrollen äntligen tillbaka, till glädje för alla oss lingvistikfrälsta. Igår gick det första avsnittet av åtta och det är hittills lika bra som den första säsongen.

Så om du precis som jag tycker att dialekter är hänförande och dilektkunskaper något sånt där onödigt som man bara måste veta mer om, då är Svenska dialektmysterier något för dig. Fredrik Lindström ger i det första programmet mycket av sig själv när han närmare kartlägger värmländskan. Se det på SVT Play om du inte redan har gjort det!

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från oss och PR-världen Klicka här för att prenumerera på Pricksäkert.