Four PR är med och startar skandinaviskt pr-nätverk
Skrivet av

Fredrik Stengarn

23 februari
2016
23 februari
2016

Four PR är med och startar skandinaviskt pr-nätverk

NPRN-logo_black

Ett skandinaviskt pr-nätverk med namnet ”Northern PR Network” har nu lanserats av tre mindre pr-byråer i Skandinavien. Syftet är att kunna bistå kunder med kommunikation över landsgränserna.

Nu har den svenska pr-byrån Four PR tillsammans med danska byrån Kemp&Kjær och norska byrån Mejlænder AS upprättat pr-alliansen ”Northern PR Network”. Samarbetsparterna ser ett ökande behov av kommunikationshjälp bland små till medelstora företag, som efterfrågar ett alternativ till de stora, internationella byråerna.

– Redan idag finns det flera olika nätverk som tar sikte på att sänka trösklarna för kommunikation över Europas olika landsgränser. Det vi vill göra är att specialisera oss på norra Europa i allmänhet och Skandinavien i synnerhet. Där saknas det enligt vår mening mindre nätverk med små snabbfotade byråer, förklarar Fredrik Stengarn, partner och pr-konsult på Four PR.

Pr-byråerna är baserade i Örebro, Oslo och Köpenhamn. Dock kan nätverket komma att utvidgas, om efterfrågan blir tillräckligt stor.

– Vi vill fortlöpande utvärdera dels behovet av att öka vårt geografiska inflytande och även hur den samlade kapaciteten kan ökas. Men innan dess ska vi samla på oss erfarenheter genom att hjälpa de kunder som redan har uttryckt ett behov av pr-tjänster inom Skandinavien, säger Ulf- Arvid Mejlænder, VD vid norska Mejlænder AS.

Pr för skandinaviska start-ups
Byråerna som är anknutna till Northern-PR Network erbjuder ett brett spektra av tjänster, med fokus på bland annat medierelationer, marknadskommunikation, kriskommunikation, strategiutveckling och intern kommunikation.

– Vi har länge märkt av en stor efterfrågan på kommunikation i Skandinavien, därför tog vi initiativet till ”Northern PR Network”, säger Mark Benfeldt Kjær, partner på danska Kemp&Kjær, som bland annat specialiserat sig på pr för start-ups, och fortsätter:

– Skandinavien är en hub för start-ups i Europa och världen. Så väl Stockholm som Köpenhamn bubblar av start-ups som letar flexibla och snabbfotade kommunikationspartners. Vi vill vara deras självklara val.

Northern PR Network lanserade nyligen också hemsidan www.northern-pr.com som plattform för nätverket.

Kontakt:
Fredrik Stengarn, partner & pr-rådgivare, Four PR | 0735 23 23 32

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från oss och PR-världen Klicka här för att prenumerera på Pricksäkert.