Praktikant-Maya: Det höga tempot gör varje dag till en intensivkurs
Skrivet av

Four PR

27 mars
2017
27 mars
2017

Praktikant-Maya: Det höga tempot gör varje dag till en intensivkurs

Hej praktikant-Maya! Du har varit hos oss i tio veckor nu, vad har hänt sedan vi senast hörde från dig här på bloggen?
– Min första tid på Four PR har varit helbra. Jag har fått ett fantastiskt välkomnande och massor av meningsfulla och viktiga arbetsuppgifter vilket gjort att jag känt mig som en värdefull del av teamet redan från början. Det är stundvis ett ganska högt tempo här på kontoret, och jag älskar det. Det gör varje dag till en intensivkurs, jag lär mig massor hela tiden och trivs som fisken i vattnet.

Har något överraskat dig med PR-yrket?
– Allt som pågår i bakgrunden på en PR-byrå, definitivt. Jag hade absolut inte förstått hur mycket bakgrundsarbete det ligger bakom alla PR-aktiviteter. Det ska omvärldsbevakas, skrivas kontaktrapporter, månadsrapporter och så vidare. Den här delen av yrket får vi inte lära oss så mycket om på universitetet, men det är en jätteviktig del och därför känns det bra att jag får lära mig om den nu under min praktik.

Har något varit precis som du tänkt dig?
– Innan jag jobbat en minut i kommunikationsbranschen hade jag en bild av att jag skulle komma att ha sjukt kul på jobbet. Jag förväntade mig en kreativ och avslappnad atmosfär och en positiv stämning bland kollegorna, och den bilden har jag verkligen fått bekräftad av gänget här på Four PR. Det är kul att hänga här, och även när det är mycket att göra finns utrymme för skratt och knasigheter.

Vilken är din största lärdom från dessa tio veckor?
– Min största lärdom hittills är att det är SÅ viktigt att vara flexibel och kunna anpassa sig. Både till olika kunders behov och önskemål, till sina kollegor och till nya förutsättningar som plötsligt kan dyka upp. Grejer händer, planer ändras och då är det superviktigt att snabbt kunna formulera nya idéer och hitta nya sätt att göra saker på. Kill your darlings, släpp det som inte funkar och gå vidare. Det är en stor lärdom jag tar med mig härifrån ut i arbetslivet.

Vad ser du mest fram emot just nu?
– Jag ser fram emot att få vara här på Four PR i tio veckor till, så klart. Det blev dessutom precis klart att jag ska få hänga med till Visby och Almedalsveckan i juli, vilket jag såklart också ser jättemycket fram emot.

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från oss och PR-världen Klicka här för att prenumerera på Pricksäkert.