Four PR expanderar till Karlstad
Skrivet av

Fredrik Stengarn

21 maj
2018
21 maj
2018

Four PR expanderar till Karlstad

Hurra! Nu står det klart att vi vidgar vyerna västerut. Nu öppnar Four PR kontor i Karlstad. I och med etableringen i Värmlands residensstad stärker vi PR-greppet i Mellansverige. Fredrik Stengarn, delägare och ansvarig för Karlstadsetableringen, berättar mer.

Örebro, Stockholm och nu Karlstad. Varför Karlstad?

– Karlstad är i tillväxt. Det händer mycket och det finns en rad spännande företag och organisationer där, med omnejd. Känslan är att det just nu bubblar och vibrerar i Karlstad. Vår bedömning är att det är helt rätt läge för en renodlad PR- och kommunikationsbyrå att kliva in på Värmlandsmarknaden.

Vad tillför Four PR Karlstads byråutbud?

– Jag skulle vilja säga att vi tillför renodlad PR-kompetens och nya synsätt. Vi blir ett komplement till de etablerade kommunikations-, reklam- och marknadsföringsbyråer som redan finns i Karlstad. Framförallt kommer de värmländska företagen inte behöva vända sig till Stockholm för PR-stöd. Som Örebroare vet jag att Stockholmsbyråerna inte alltid har förståelse för de lokala aspekterna i PR-arbetet, men även för den kulturskillnad som råder mellan huvudstaden och landsorterna. Den förståelsen har vi.

Varför har Four PR ett kontor i Stockhom? 

– Det är ingen hemlighet att PR-branschen är starkt Stockholmscentrerad. Det blir ofrånkomligt att finnas även i Stockholm. När vi startade i Örebro 2010 ville vi ge de lokala företagen och organisationerna ett alternativ till Stockholmsbyråer, men samtidigt bygga upp en byrå som inte bara agerar lokalt utan tar plats nationellt och till och med internationellt. För att göra det krävs det ett Stockholmskontor. Vi tror på kombinationen.

Vad är planerna för Karlstadskontoret?

– Vi kommer förlägga Karlstadskontoret till Karlstads inre hamn, ett riktigt trevligt område som är centralt beläget nära tågstationen och centrum. Vattnet är rogivande, dessutom doftar det underbart av kaffe från Löfbergs rosteri. Hemvist blir KBC (Karlstad Business Center) – ett riktigt fräscht kontor där det även finns en rad andra spännande företag.

Och personal?

– Initialt kommer vi påbörja en uppbyggnad av ett Karlstadsteam. Tills teamet är på plats kommer vi serva från Örebrokontoret. Det finns även ett stort jobb framför oss att kontakta företag och organisationer, för att presentera oss och våra tjänster. Vi är övertygade om att vi ska ha lokala medarbetare på plats i Karlstad för att göra detta på bästa sätt. Vi har dock två värmlänningar (Torsby respektive Karlskoga) på Örebrokontoret idag, i värsta fall får de rycka in haha.

Kul! Och hur ser du på Karlstad som arbetsgivare? 

– Precis som Örebro så är Karlstad en universitetsstad. För ett kvalificerat tjänsteföretag som oss är detta A och O. Det finns dessutom en PR-utbildning på Karlstads universitet, något vi ser positivt på. Man ska också komma ihåg att Karlstad är så pass stort och attraktivt att man har den kompetensen vi söker, även om man per definition inte varit PR-konsult tidigare. Många kliver in i PR-branschen från olika håll: journalist, reklamare, hållbarhetskonsult osv. Vi känner oss trygga i att Karlstad kan förse oss med den kompetens vi behöver.

Något du vill lägga till?

– Vi hoppas innerligt att Karlstad som stad är lika peppad på oss som vi är på Karlstad. Det vore riktigt kul att kunna blicka tillbaka på detta om några år och konstatera att vi hade rätt.

Till sist, stämmer det att du är ett Färjestads BK-fan sedan barnsben?

– Haha. Ja. Har därför spenderat mycket tid i Karlstad. Som uppvuxen i Örebro på 90-talet fanns det inget riktigt etablerat hockeylag att tala om. Många i familjen är Brynäsfans. Men jag valde klokare. På fotbollssidan är det dock ÖSK Fotboll och KIF Örebro DFF som gäller.

Tack!

——

Om etableringen i media:

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från oss och PR-världen Klicka här för att prenumerera på Pricksäkert.