2020 blir 2021 – och framtiden är ljus!
Skrivet av

Fredrik Stengarn

22 december
2020
22 december
2020

2020 blir 2021 – och framtiden är ljus!

Ett märkligt år är snart till ända. Vi ska först bara hinna med lite fler koppar glögg, gamla klassiska långfilmer på gammal-tv och kanske en nyårshummer eller två. Sen så, börjar det nya kalenderåret. Och att det betyder nystart är sen gammalt. Det är också något många säkert ser fram emot efter ett sånt här intensivt pandemiår som vänt upp och ned på mycket av vad vi har varit vana vid. Så 2021 – here we come!

Men först, vad hände egentligen 2020? I skuggan av pandemin, hos oss på Four. Vi hann faktiskt knappt rivstarta året förrän vi hade uppdragsrekord och hade avverkat en oerhört stark vår. 1 april firade vi dessutom tio år som företag. En otroligt häftig milstolpe… eller ja firade och firade, själva partyt är skjutet till mer pandemifria tider. Kanske får vi fira redan nästa år! Men mycket har hänt sedan starten 2010.

Året innehöll också lite rollförändringar och annan utveckling för oss i Four-gänget. I april kunde vi berätta att vår konsult Johanna, som jobbat hos oss sedan 2016, tog klivet till att bli byråpartner. Ett bra besked som stärker både Fours förmågor och styrka för en lång tid framöver. På det tog våra PR-assistenter Linnea och Ronja båda klivet till konsultrollen, vilket möjliggjorde en förbättrad förmåga att ta fler uppdrag. Vår konsult Emil har samtidigt axlat kundansvarig-rollen i allt större utsträckning i takt med det ökade uppdragsunderlaget. Och efter sommaren när Johanna gick på föräldraledighet fick vi förstärkning av vår nya PR-assistent Sofie, som kom in med nya krafter och idéer.

Vad gäller Martin och mig så ska vi inte säga att vi inte utvecklats något under året, för det har vi. Men däremot innebar 2020 inga större rollförändringar.

Det som kanske stack ut mest var en inställd Almedalsvecka, vilket vi ska erkänna kändes märkligt efter nästan tio år i följd av Almedalsnärvaro. Det är dock skönt att veta att Visby kommer fortsatt finnas även efter pandemin. Däremot tror vi Almedalsveckorna som vi minns dem kommer förändras framöver, det återstår att se hur.

Vad händer framåt då? 2021 har onekligen press på sig att leverera, inte för att 2020 nödvändigtvis gjorde det särskilt bra. Utan mer för att vi tror människor nog behöver ett positivt år. Vaccinet är lovande, och för Fours del har vi faktiskt sett en ökning i behovet av PR- och kommunikationsinsatser. Många resonerar som att det är bra läge att både utveckla sin kommunikation strategiskt, men också förbereda sig för att ligga steget före när pandemin är över.

Så resonerar vi på Four också. Därför passar vi på att lägga upp planen för 2021 och framåt, med fokus på att fortsätta växa och ta nya uppdrag. Det gör vi tillsammans med våra kunder och fantastiska partners, som varje dag ser till att vi har världens bästa jobb.

2021 känns som att det kommer bli bra. Och med det önskar vi dig en riktigt god jul och ett gott nytt år!


Fredrik Stengarn
PR-konsult

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från oss och PR-världen Klicka här för att prenumerera på Pricksäkert.