6 tips på seminarier under Almedalsveckan 2021
Skrivet av

Sofie

11 juni
2021
11 juni
2021

6 tips på seminarier under Almedalsveckan 2021

Almedalen har för oss och våra kunder länge varit en av årets höjdpunkter. Att strosa runt på Visbys gator, lyssna på intressanta seminarier och diskutera högt och lågt med människor inom många olika branscher har varit fantastiskt. Därför är vi otroligt glada att Almedalen blir av i år, om än lite annorlunda än vad vi är vana vid. I stället för rosémingel i lummiga trädgårdar kommer vi sitta bakom varsin skärm och följa de digitala seminarierna och mingla på distans. Vi på Four-kontoret har botaniserat i årets program, som sträcker sig 4–7 juli, och valt varsitt seminarium som vi vill tipsa dig om. Spana in vad vi är extra peppade på att ta del av under Almedalsveckan!


Tips från Linnea: Unga granskar företag – hållbarhetsarbete eller greenwashing
I den här paneldiskussionen ställer ungdomar frågor till en expertpanel bestående av representanter från företag och politiker/makthavare. Under en timme kommer företags hållbarhetsarbete och greenwashing att diskuteras. När unga möter företag, politiker och andra makthavare blir det ofta intressanta samtal. Det tror jag att det kommer bli även under denna paneldiskussion.

Arrangör: Ung Media Sverige, Fair Action
När: 5 juli kl. 10.00–11.00

 

Tips från Ronja: The new normal: 10 nycklar till framtidens arbetsliv – hur kombineras effektivitet och kreativitet
Det nya normala, digital fika, zoom-trötthet och hybridledarskap – listan på nya ord och uttryck som pandemin har fört med sig kan göras lång. Vårt språk utvecklas och anpassas snabbt för att kunna beskriva tiden vi lever i men utvecklas våra arbetsplatser och beteenden i samma takt? Hur bygger vi sammanhållning när fler jobbar på distans? Vad skapar de bästa förutsättningarna för en utvecklingsorienterad organisation? Vilken betydelse har personligt ledarskap? Vad kännetecknar en kreativ miljö? I Berghs digitala seminarium får du tio nycklar för att driva en framgångsrik arbetsplats utan att göra avkall på vare sig kreativitet eller effektivitet.

Arrangör: Berghs School of Communication
När: 5 juli kl. 11.00–11.45

 

Tips från Emil: Hur kan spelutveckling göra samhället smartare?
Klimathot, utsatta barn och källsortering. Kan spelutveckling och gamification vara en pusselbit för att lösa komplexa samhällsproblem? Spelbranschen växer kraftigt i hela världen och bygger på att vi ska få lust att utföra sysslor och lösa problem. Kan vi utnyttja de mekanismerna för att lösa problem som vårt samhälle under lång tid har kantats av? Denna intressanta fråga kommer diskuteras med fokus på vad spelutveckling kan betyda för samhällsutvecklingen.

Arrangör: Region Östergötand, Linköpings kommun, Linköpings universitet, Östsvenska handelskammaren
När: 5 juli kl. 15:30–15:50

 

Tips från Fredrik: Idrottsrörelsens framtid efter corona
En av Sveriges viktigaste sektorer, idrotten, har kämpat hårt under corona-pandemin. Folkhälsan står på spel när många idrotter sett stora tapp i utövare. Vad händer med idrotten efter corona? Det tycker jag att man ska spetsa öronen för, oavsett vilken industri du verkar i.

Arrangör: Riksidrottsförbundet
När: 6 juli kl. 09:00–09:30

 

Tips från Sofie: Språkets makt och maktens språk
Hur används språket i maktsyfte och hur kan makttekniker bemötas? Hur kan vi använda språkets makt till något positivt som att öka kreativiteten, bygga broar, skapa inkluderande samtal, ge utrymme för nya tankar och idéer samt skapa en organisationskultur som gynnar personlig tillväxt och välmående? Södertörns högskola och Add Gender delar med sig av svaren och bjuder in till diskussion om retorikens makt och betydelse.

Arrangör: Södertörns högskola, Add Gender
När: 6 juli kl. 10:00–11:00

 

Tips från Martin: Cirkulär ekonomi – modeord eller framtidens konsumtion?
Klimat, miljö och hållbarhet är utomordentligt viktiga frågor för oss alla, och producerande företag hamnar i en särskilt intressant position. När själva affärsidén oundvikligen är beroende av att ha klimatutsläpp krävs stort mod för att våga ifrågasätta och faktiskt på riktigt jobba mot att minimera, och slutgiltigt helt radera, sin klimatpåverkan. En omställning till cirkulär ekonomi är nödvändigt för såväl privatpersoner som företag, och därför är det här seminariet intressant för alla. För det är ett faktum att de där utsläppsminskningarna och uppoffringarna måste göras av alla, inte av ”någon annan”.

Arrangör: Lunds universitet, Ekonomihögskolan, Sustainable Future Hub vid Ekonomihögskolan
När: 7 juli  kl. 14:00–15:00

 

Hoppas att vi med våra tips kan inspirera dig till att delta i årets Almedalsvecka!

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från oss och PR-världen Klicka här för att prenumerera på Pricksäkert.