Fyra webbinarium under Almedalsveckan 2023
Skrivet av

Johanna Nilsson

26 juni
2023
26 juni
2023

Fyra webbinarium under Almedalsveckan 2023

Snart är det dags för det årliga evenemanget i demokratins anda. Vi pratar såklart om Almedalsveckan på Gotland, som i år går av stapeln något tidigare än föregående år. Den 27e juni till 1a juli kommer du kunna ta del av ett fullspäckat schema av seminarier, panelsamtal och diskussioner. För dig som inte kan vara på plats under veckan kommer många seminarier webbsändas. Vi har gjort en spaning, och sammanfattat några av dem.

Tips 1: Mind the gap – vad gör vi med hållbarhetsgapet?

Dag och tid: Onsdag 28/7, 08:30 – 09:30
Arrangör: Science Park Borås vid Högskolan i Borås, Textile & Fashion 2030, Kairos Future
Plats: Fartyg, Teaterskeppet.
Webbsändning: https://almedalsveckanplay.info/67183
Medverkande: Birgitta Losman, Hållbarhetsstrateg, Högskolan i Borås. Susanne Nejderås, Textilstrateg, Science Park Borås. Cecilia Nykvist, VD, TEKO, Sveriges Textil- och Modeföretag. Olivier Rostang, Framtidsstrategi, Kairos Future. Pär Jorstadius, Koncernchef, RO-gruppen. Thomas Kåberger, Ordförande, Delegationen för cirkulär ekonomi. Mattias Philipsson, VD, Svensk Plaståtervinning.

Trots allt tal om hållbarhet ökar utsläppen och människor överutnyttjar jordklotet varje år. Vad händer med konsumenternas hållbarhetsval när plånboken krymper? Hur navigerar företagen i en tid av oro, ekonomisk nedgång och skärpt hållbarhetslagstiftning?

Tips 2: Hur kan information, kommunikation och marknadsföring bidra till en hållbar omställning?

Dag och tid: Onsdag 28/6, 12:00 – 13:00
Arrangör: Azote AB, Arena för forskning och demokrati
Plats: Skeppsbron 24, Joda Bar och kök, ”Vetenskap och Allmänhets arena.”
Webbsändning: https://almedalsveckanplay.info/66830
Medverkande: Siri Maassen, Kommunikationsstrateg, Azote. Linda Nilsson, VD, Sveriges Kommunikationsbyråer. Sara Arvidson, Kommunikationschef, Mälardalens universitet. Jenina Dahlberg, Kommunikationsansvarig, Fossilfritt Sverige. Johan Eriksson, Kommunikationschef, PWC.

Hur kan olika typer av informations- och kommunikationsinsatser bidra till mer hållbar utveckling? Har vi en övertro på informationens betydelse och kommunikationens effekt eller är det avgörande för att nå hållbarhetsmålen?

Tips 3: Kan offentlig upphandling driva på utvecklingen mot mer cirkulära produkter och affärsmodeller?

Dag och tid: Onsdag 28/6, 13:00 – 13:45
Arrangör: HBV
Plats: Trappgatan 17
Webbsändning: https://almedalsveckanplay.info/69056
Medverkande: Jörgen Ågren, Hållbarhetsstrateg, HBV. Jan Agri, Senior rådgivare, Tricircular. Eva Svensson Myrin, Miljö- och avfallskonsult, Miljö- och Avfallsbyrån. Magnus Ulaner, Klimat- och Energiexpert, Sveriges Allmännytta.

Inom alla näringsgrenar och i hela samhället diskuteras nu modeller och förhållningssätt för att minska resursförbrukningen och effektivisera återanvändning och återbruk. Vilken roll kan det offentliga spela i denna utveckling och omställning?

Tips 4: Partiledarnas årliga tal

Sedan starten sommaren 1968 har det varit det partipolitiska engagemanget som har skapat förutsättningarna för Almedalens genomförande. Därför vill vi även uppmärksamma att de traditionella partipolitiska talen som hålls av respektive partiledare.

Hoppas tipsen kan komma till användning och att ni får en lärorik och härlig upplevelse. Ta del av mer information om samtalen, föreläsningarna och alla seminarier på alemdalsveckan.info.

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från oss och PR-världen Klicka här för att prenumerera på Pricksäkert.