Lär känna Alice!
Skrivet av

Johanna Nilsson

4 september
2023
4 september
2023

Lär känna Alice!

För en vecka sedan började vår nya praktikant Alice som studerar språk, retorik och kommunikativt ledarskap vid Örebro Universitet. Alice kommer göra sin femte- och näst sista termin hos oss på Four PR. Vi ser så mycket fram emot att ha henne här hos oss under hösten!

För att du ska få lära känna Alice lite bättre så har vi ställt några frågor.

Hur känns det att vara i gång med praktiken?
Det känns oerhört roligt och spännande att vara i gång! Med den breda utbildningen i ryggen landade valet av praktikplats hos Four PR som en självklarhet. Att få inblick i flera olika verksamheter och att få ta del av varierande arbetsuppgifter i kombination med den kreativitet som byrån arbetar efter, känns som en fulländad praktikperiod. Jag har sett fram emot detta sedan början av min studietid och äntligen ska jag få testa på yrket!

Vad har du för förväntningar på den kommande hösten?
Förutom att testa på PR-yrket så är mina förväntningar att få sätta mina praktiska kunskaper från studietiden i det faktiska arbetet och eventuellt hitta något som är extra intressant, under hösten! Jag ser mycket fram emot möjligheten att bredda mitt kunskapsförråd, däribland att bli vassare i mitt skrivande och till exempel utvecklas inom kriskommunikation, vilket jag tycker är intressant.

Vad tar du främst med dig från din utbildning in i praktiken?
Med fyra terminer, ett antal uppsatser och mängder av litteratur bakom mig, så tar jag med mig vikten av kommunikation samt förståelsen bakom den, men även disciplinen över mitt eget arbete.

Vad gör du helst under en ledig dag?
Under en ledig dag umgås jag gärna med nära och kära, lagar mat och spenderar alldeles för många timmar på printrest för att leta inspiration till hemmet.

När skrivkrampen smyger sig på – vad inspireras du av?
Bra fråga! Jag brukar bara gilla läget, göra saker som får mig på bra humör och låta det komma till mig! Musik och en god fika hjälper mycket.

Vad klappar ditt hjärta lite extra för?
Det skulle utan tvekan vara inredning! Det kan vara allt ifrån att måla om ett rum, bygga en hylla eller göra plats för ett loppisfynd. Mängden idéer som min sambo får höra från mig kommer nog aldrig ta slut, haha!

Vi hälsar Alice än en gång varmt välkommen till Four-gänget!

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från oss och PR-världen Klicka här för att prenumerera på Pricksäkert.