Lär känna Hannes!
Skrivet av

Jenny Ragnartz

11 maj
2022
11 maj
2022

Lär känna Hannes!

I måndags började vår nya kollega Hannes Kataja som kommer jobba som konsult på Four PR! Hannes har många år av kommunikation och PR bakom sig och vi ser väldigt mycket fram emot att ha honom i teamet. Vi passade på att ställa några frågor till Hannes för att du skulle få lära känna honom lite bättre.

Berätta om din roll på Four PR?
Jag började nyligen som PR-konsult på Four PR. En spännande roll som innebär att jag arbetar både operativt och strategiskt med frågor som rör PR och kommunikation.

Hur har din resa inom branschen sett ut?
Jag har jobbat med kommunikation i över tio år. En ganska bred bakgrund men samtidigt med en tydlig röd tråd kring samhällsfrågor. Politiskt, inom vård och omsorg, och en arbetsgivarorganisation inom fastighetsbranschen för att nämna några exempel.

Vad är det bästa med att jobba med PR och kommunikation?
Det kreativa skapandet är mitt korta svar. Både på kort och lång sikt. Exempelvis skriva texter, hitta aktualiteten och prata med journalister är otroligt roligt. Men att få vara med och ta fram planer och strategier är även det väldigt inspirerande.

Vad är den största utmaningen?
En rolig utmaning är att hitta den bästa vinkeln för en nyhet. Hitta det där som gör att nyheten blir relevant för mottagaren och slår igenom. En annan utmaning som sporrar är att försöka överträffa förväntningen i det jag levererar. Kommunikationen ska ju trots allt addera något till helheten, oavsett om det gäller en produkt, en fråga eller en händelse.

Vad klappar ditt hjärta extra mycket för?
På det privata planet så brinner jag för HBTQ-frågor. Det är helt orimligt att det i dagens samhälle är olika rättigheter för personer enbart baserat på den enskildes sexuella läggning. Vem man älskar eller hur en person identifierar sig ska inte spela någon roll. Jag har varit engagerad i frågorna i ungefär 8-9 år och bland annat suttit i Stockholm Prides styrelse.

Vad gör du helst på en ledig dag?
Om det är min vecka med barnen så är det alltid kul med någon aktivitet. Kanske spela fotboll, ut och leka eller gå på bio. Annars så tycker jag att det är riktigt kul att gå på KIF Örebros matcher, vilket är en fantastisk förening som jag är engagerad i.

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från oss och PR-världen Klicka här för att prenumerera på Pricksäkert.