Plötsligt händer det – Instagram-appen hanterar flera konton
Skrivet av

Martin Ruist

10 februari
2016
10 februari
2016

Plötsligt händer det – Instagram-appen hanterar flera konton

Äntligen kan du ha flera konton på Instagram

Instagram har vuxit starkt sedan det lanserades 2010 och har blivit mer och mer populärt även bland företag och organisationer. 2012 köptes tjänsten av Facebook och vi var många som förväntade oss att Facebook skulle driva på utvecklingen av kringtjänster, inte minst riktade mot företag. Under 2015 kom så möjligheten för företag att annonsera på Instagram, vilket rätt använt kan bli väldigt bra, men en liten funktion verkar de trots det ha missat, ända fram till nu. Det handlar såklart om möjligheten att hantera flera olika Instagram-konton.

Hittills har det varit omöjligt att hantera flera konton i appen, och eftersom publiceringsfunktionen i Instagram är helt låst för tredjepartsutvecklare har det inte gått att komma runt problemet genom att använda flera olika instagramappar på telefonen. Den enda lösningen har varit att jämt och ständigt logga ut och logga in igen om du vill växla från ditt privata flöde till ditt företagskonto.

Nu har Instagram ÄNTLIGEN rått bot på detta, genom att i senaste uppdateringen som rullas ut den här veckan inkludera ett nytt alternativ i inställningsmenyn:

IMG_8270

När du har lagt till ett konto ändrar sig avatar-ikonen längst ner till höger till din profilbild och du växlar enkelt mellan konton genom att trycka och hålla in på din profilbild.

Bra jobbat Instagram! Det har tagit 3-4 år längre än nödvändigt, men bättre sent än aldrig. Det här kommer definitivt underlätta många kommunikatörers vardag.


Vill du ladda ner en bild för ”Följ oss på Instagram”? Fyll i dina uppgifter nedan. Bilden är licensierad som Public Domain vilket betyder att du får använda den helt fritt utan att hänvisa till oss.I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från oss och PR-världen Klicka här för att prenumerera på Pricksäkert.