Nu tar jag mina första stapplande steg in i drömbranschen
Skrivet av

Four PR

25 januari
2017
25 januari
2017

Nu tar jag mina första stapplande steg in i drömbranschen

Hallå där! Maya Larsson heter jag och jag håller just nu på med att förverkliga mina drömmar. Ett steg i mitt drömförverkligande är att praktisera här på Four PR under våren, men för att förklara hur jag hamnat här ska jag ta dig med på en liten resa tillbaka i tiden.

Text och kommunikation har alltid fascinerat mig. Det hela började med enorm skrivarglädje, som kom till uttryck redan i lågstadiet. När läraren efterfrågade en handskriven saga på två sidor, levererade jag stolt tjugo dramaturgiskt perfekta (nåja) sidor på katedern. När jag upptäckte ordbehandlingsprogrammet på pappas dator hemma i allrummet spenderade jag timmar med att knappa ner långa berättelser, som skrevs ut och visades upp för föräldrar och släktingar tills bläcket i skrivaren tog slut. Jag startade min första blogg 2007 och publicerade dikter, noveller och poetiska vardagsbetraktelser på löpande band för att ventilera mina tonårsbekymmer. Det har liksom alltid varit min konstform och min outlet – att vrida och vända på ord, meningar, skriva och sudda, skriva och sudda igen, komma lite närmare det perfekta sättet att beskriva den där händelsen, tanken, känslan.

Någonstans i skrivarglädjen upptäckte jag så småningom intresset för kommunikation – och drömmen om att få arbeta med det. För det är ju precis vad texter är, sätt för människor att informera, beröra och förändra varandra – och världen. Och som mina grymma lärare från medie- och kommunikationsvetenskapen har lärt mig kan text vara så mycket mer än bara det skrivna språket. Det kan vara ett fotografi, ett filmklipp, ett tonfall, en logotype eller den lilla, lilla skillnaden mellan två typsnitt. Jag får fjärilar i magen när jag tänker på att jag snart arbetar i en bransch där jag kommer att få lära mig mer om precis sådana saker, varenda dag!

Jag har precis tagit mitt första stapplande steg in i den där drömbranschen, och in på det snygga och härliga Four PR-kontoret. I skrivande stund har Johanna just gett mig en fullspäckad genomgång av allt från kunder, system, scheman och nycklar till hur kaffemaskinen fungerar och hur man mästrar den ädla konsten att manövrera en Sonos-högtalare . Det är mycket att lära sig såhär i början, men det är ju just därför jag är här. Jag vill lära mig allt. ALLT! Såklart kommer jag inte hinna lära mig mer än en bråkdel av allt vad PR-yrket innebär under min tid här, men jag tänker utnyttja varenda sekund – och förhoppningsvis lämna min praktik väl rustad för att ge mig ut i drömbranschen på egen hand och ta den med storm!

Nu ska du få fortsätta med din dag, hoppas att den är fantastisk och att vi ses nästa gång du har vägarna förbi Four PR-kontoret.

Fridens liljor
Praktikant-Maya

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från oss och PR-världen Klicka här för att prenumerera på Pricksäkert.