7 saker som du inte får missa att göra i Almedalen
Skrivet av

Linnéa Karlsson

2 juli
2017
2 juli
2017

7 saker som du inte får missa att göra i Almedalen

Nu har Almedalsveckan dragit igång. En rolig men intensiv vecka med nätverkande, diskussioner och evenemang. För att underlätta för dig i Almedalsdjungel har vi på Four PR satt ihop en lista med sju saker som du absolut inte får missa att göra under Almedalsveckan.

Tips 1: Vässa din hisspitch
Vässa din hisspitch! Kan du redogöra för vem du och vad du representerar på 30 sekunder? Inte? Då är det dags att börja öva. En 3 timmars båtresa borde vara tillräckligt för att den ska sitta. Nu när du är redo för att mingla så tipsar jag vidare om att vara spontan. Almedalsveckan möjliggör för spontana möten, passa på att utnyttja det!
Elin Nilsén

Tips 2: Ta reflektionspauser
Man får inte missa att ta en reflektionspaus då och då, med fördel till exempel i botaniska trädgården. Botaniska är en lugn oas i ett hektiskt Almedalsvisby – dessutom vindstilla – med fantastiskt avslappnade gräsytor med förvånande hög mingel- och samtalspotential
Martin Ruist

Tips 3: Gå utanför din sfär
Se till att välja ut seminarier som du tycker verkar intressanta, men våga också besöka de som handlar om ämnen utanför din egen sfär. Din önskelista över vilka seminarier du skulle vilja gå på kan med fördel göras lång. Sedan sållar du dag för dag utifrån vad du känner för. Se också till att göra luckor för lite reflektion och chill.
Johanna Lidman

Tips 4: Våga prata med vem som helst
Jag vill tipsa om att det absolut bästa du kan göra under Almedalsveckan är att våga vara öppen för att prata med vem som helst. Eftersom vem som helst bokstavligen kan vara någon. Veckans informella ton gör att det faktiskt är helt okej att gå fram till de som vi dessutom redan vet är någon och prata med hen.
– Fredrik Stengarn

Tips 5: Passa på att teambuilda
Almedalsveckan är inte bara en ypperlig vecka för kompetensutveckling. Det är även ett gyllene tillfälle för teambuilding. Att springa runt på seminarier, träffa nya människor och vistas i nya miljöer kan göra underverk för kreativiteten. Samla ihop alla från din organisation som är på plats i Visby och anordna en avslappnad workshop där du och dina kollegor spånar på hur ni kan vässa ert erbjudande till hösten. När ni kommer tillbaka till kontoret efter semestern har ni förhoppningsvis en massa idéer som ni ser fram emot att förverkliga.
– Linnéa Karlsson

Tips 6: Gå med i Mångfaldsparaden
Gå med i Mångfaldsparaden på fredagen och visa att Almedalsveckan, Sverige och världen är till för alla. I år är det viktigare än någonsin, eftersom Nordiska Motståndsrörelsens (nazister) närvaro gör att människor och organisationer inte vågar delta. Ett öppet och demokratiskt samhälle förutsätter mångfald och olikheter. I år är det väldigt viktigt att vi visar det. https://www.facebook.com/events/264512100683885/
Fredrik Welander

Tips 7: Uppdatera dig vad som diskuteras på Twitter
Håll koll på vilka de mest trendande hashtagsen på Twitter är, för att alltid vara uppdaterad på vad som diskuteras! Har du inte ett Twitter-konto är det perfekt att starta ett under Almedalsveckan. Och kanske det viktigaste av allt, glöm inte att göra utrymme i telefonen för alla kändisselfies du kommer att ta!
– Maya Larsson

Lycka till!

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från oss och PR-världen Klicka här för att prenumerera på Pricksäkert.